Viimeaikaisten vuotojen valossa alkaa näyttämään varmalta, että NVIDIAn tulevat näytönohjaimet perustuvat Volta-arkkitehtuuriin ja tullaan nimeämään GeForce 11 -sarjaksi.

NVIDIAn odotetaan julkaisevan uudet GeForce-näytönohjaimensa 20. päivä kuluvaa kuuta GeForce Gaming Celebration -tapahtumassa Gamescom-messujen yhteydessä. Huolimatta julkaisun lähestymisestä tulevista näytönohjaimista tiedetään vielä varsin vähän.

Tulevista GeForce-näytönohjaimista on puhuttu yleisesti Ampere- ja Turing-koodinimillä, josta ensin mainitun väitetään olleen alkuperäinen koodinimi ja jälkimmäisen lopullinen koodinimi. Syyksi nimenvaihdokselle on esitetty Ampere-nimistä teknologiastartuppia ja halua olla sekoittamatta uusia näytönohjaimia toisen yrityksen tuotteisiin.

HWiNFOn versiopäivitysten mukana julkaistujen tietojen mukaan riippumatta mahdollisesti käytettävästä erillisestä arkkitehtuurikoodinimestä, perustuisivat piirit todellisuudessa Volta-arkkitehtuuriin, josta merkkinä kunkin GPU:n nimi olisi GV-alkuinen mm. Titan V:ssä käytettävän GV100:n tapaan. HWiNFOn tiedot ovat nyt saaneet tukea FinalWireltä, jonka AIDA64:n tuorein versio lisää alustavan tuen GV102-, GV102GL-, GV104- ja GV104M-grafiikkapiireille. GL-liite viittaa ammattilaistuotteisiin ja M mobiilituotteisiin.

Myös tulevien näytönohjainten nimeäminen GeForce 11 -sarjaksi on saanut lisää tukea taakseen. GeForce 11 -nimestä saatiin ensimmäiset varmahkot viitteet kesällä Lenovon edustajalta, joka kertoi Computex-messuilla yhtiön tiettyjen tulevien pelitietokoneiden saavan myöhemmin näytönohjainvaihtoehdoiksi GeForce 11 -sarjan malleja. Nyt lisätukea GeForce 11 -sarjalle tuo GitHubista löytyvä PCI ID -listaus, jonka mukaan laitetunnus ”1e87” viittaa GV104-piiriin ja GeForce GTX 1180 -näytönohjaimeen.

Hiljattain näytönohjainvalmistaja Manlin kerrottiin rekisteröineen muista vuodoista poikkeavia GeForce 20 -sarjaan viittaavia nimiä näytönohjaimille ja GA-alkuisia (GeForce Ampere) grafiikkapiirien nimiä, mutta pian paljastui kyseessä olleen jokin ulkopuolinen taho, joka oli onnistunut rekisteröimään tuotenimet Manlin nimissä.

Lähteet: AIDA64, Guru3D

This site uses XenWord.
;