Dell on julkaissut uuden Alienware Area-51 -tehokokoonpanon, joka tulee saataville AMD:n Ryzen Threadripper- ja Intelin Core X -prosessoreilla.

Dell on sopinut AMD:n kanssa yksinoikeudesta tuoda Area-51-kokoonpanoissaan ainoana OEM-valmistajana Ryzen Threadripper -prosessorit markkinoille vuonna 2017. Kuluttajat voivat lisäksi ostaa jälleenmyyjien kautta Ryzen Threadripper -prosessoreita ja X399-emolevyjä erikseen, mutta tarkkaa myyntiintulopäivää ei ole vielä kerrottu.

Area-51 Threadripper Edition on konfiguroitavissa joko 12- tai 16-ytimisellä Ryzen Threadripper -prosessorilla, joka on nestejäähdytetty ja tehtaalla valmiiksi ylikellotettu. Emolevynä on Dellin oma TR4-kantainen emolevy ja DDR4-muistia on konfiguroitavissa 64 gigatavuun asti. Näytönohjaimeksi on valittavissa useita AMD:n tai NVIDIAn näytönohjaimia yksittäin tai useamman näytönohjaimen CrossFire- ja SLI-konfiguraatioissa.

Japanilainen PC Watch -sivusto on napsinut kuvia Dellin E3-messuilla esittelemästä 16-ytimisellä Ryzen Threadripperillä varustetusta kokoonpanosta ja sen sisuksista. Käytössä ollut Engineering Sample -prosessori (ZD1840A8UGAF4) oli ylikellotettu 3,8 GHz:iin ja jäähdytyksestä vastasi Asetekin valmistama nestekierto. SMT-ominaisuuden avulla 16-ytiminen Ryzen Threadripper kykenee käsittelemään samanaikaisesti 32 säiettä.

Ryzen Threadripperillä varustetut Area-51-kokoonpanot tulevat saataville 27. heinäkuuta ja Intelin 6-, 8- ja 10-ytimisillä Core X -prosessoreilla varustetut kokoonpanot puolestaan 22. elokuuta. Hintoja ei vielä paljastettu, vaan ne selviävät lähempänä myynnin alkamisajankohtaa.

Lähde: Dell

This site uses XenWord.
;