Eisbaer Extreme on Alphacoolin näkemys custom-komponenteista rakennetusta valmisnestekierrosta.

Nestejäähdytystarvikkeita valmistava Alphacool on esitellyt CES-messuilla uuden Eisbaer Extreme -valmisnestecoolerin sekä pallon muotoisen Eisball-säiliö-pumppu yhdistelmän.

Eisbaer Extreme on Alphacoolin näkemys laadukkaasta ja suorituskykyisestä esitäytetystä nestecoolerista, joka on rakennettu pääosin erilliskomponenteista. Jäähdyttimeksi on valittu 30 mm paksu NexXxoS 280 ST30 -kuparikenno, joka on paketoitu samoihin alumiinikuoriin nestesäiliön, VPP755 V3 -pumpun sekä tuulettimien kanssa. Jäähdytinyksikön ulkomitat ovat 385,5 x 156 x 64 mm. Tuulettimien osalta Alphacool on tehnyt yhteistyötä BeQuietin kanssa ja valinnut cooleriin kaksi 140 mm Silent Wings 3 -tuuletinta. Blokkina toimii Eisblock XPX, joka on yhteensopiva sekä Intel- että AMD-suorittimien kanssa. Letkut ovat pikaliittimin varustettua mallia ja kiertoa on helppo laajentaa esimerkiksi näytönohjainblokilla.

Erilliskomponenttien osalta Alphacool esitteli Eisblock XPX Pro U1 -prosessoriblokin, joka on suunniteltu suurikokoisilla lämmönlevittäjillä varustetuille prosessorimalleille, kuten AMD:n Threadripper- ja Intelin LGA 3647- sekä 2066-kantaisille suorittimille. Blokin suunnittelussa on myös otettu huomioon serverikäyttö, jonka myötä sen kylkiin on sijoitettu vaihtoehtoisia letkulähtöjä. Blokin pohja on nikkelöityä kuparia ja kansi asetaalimuovia.

Visuaalisesti varsin mielenkiintoinen uutuus on Eisball-säiliöyksikkö, jonka sisään on integroitu VPP755 V3 -pumppu sekä 15 RGB-ledin valokehä. Alphacoolin mukaan Eisballin rakenne on patentoitu ja pumppua ympäröivä vesi toimii tehokkaana äänieristeenä.

Eisbaer Extreme on saatavilla välittömästi ja sen suositushinta on esitäytettynä valmispakettina 249,95 euroa ja ilman prosessoriblokkia sekä letkuja toimitettavana Core-pakettina 184,95 euroa. Eisball julkaistaan myöhemmin tänä vuonna eikä sen hinta ole vielä tiedossa. Eisblock XPX Pro U1 tulee saataville tammikuun aikana 89,95 euron suositushintaan.

Lähteet: Alphacool (1)(2)

This site uses XenWord.
;