Igor's Labin julkaisemat ennakkotestit olivat kaukana muiden sivustojen saamista tuloksista, mikä poiki lopulta enemmänkin keskustelua ja on vaatinut sivuston omistajalta jo kaksi lausuntoa aiheesta.

Alphacool julkaisi aiemmin uuden Apex Stealth -tuulettimet metallirungolla Igor’s Labin varsin mairittelevien testien kera. Kun tuulettimet tulivat saataville, olivat testitulokset kuitenkin jotain ihan muuta ja kohu oli valmis.

Igor’s Labin suorittamat ennakkotestit Alphacoolin Apex Stealth -tuulettimelle lupasivat käytännössä koko tuuletinmarkkinat mullistavaa ratkaisua, mutta muut testaajat saivat etenkin tuotetun ilmavirran osalta tyystin erilaisia tuloksia. Asiasta nousi kohu ensin keskustelualueilla ja sittemmin se on poikinut paitsi lisää keskustelua, myös ulkopuolisten tahojen kannanottoja ja kaksi erillistä lausuntoa aiheesta Igor’s Labia pyörittävältä Igor Wallossekilta. Myös Alphacool osallistui foorumikeskusteluihin aiheesta, mikä ei ainakaan auttanut tilannetta.

Wallossekin lausunnoissa syy vieritettiin pitkälti testit suorittaneen Pascal Mouchelin harteille, jonka hän vapautti ainakin väliaikaisesti testitehtävistään. Wallossekin mukaan hän luotti liikaa Moucheliin asiassa, eikä ollut itse varsinaisesti tekemisissä tuulettimen testien kanssa, vaikka alkuperäisessä artikkelissa lukikin hänen nimensä. Wallossek myös painotti, ettei Igor’s Labilla olut tuulettimen kehityksen kanssa mitään tekemistä, vaikka sellaisestakin yhteistyöstä oli nähty netissä mainintoja, etenkin kun esitestin tuuletin oli vielä prototyyppi. Wallossek kertoi, että hän on tilannut myös sisäisen tutkimuksen Mouchelin aiemmista testeistä ja niiden paikkansapitävyydestä ja että Apex Stealth -tuulettimen testit tultaisiin toistamaan riippumattoman kolmannen osapuolen toimesta heidän testilaitteistoillaan.

Mouchel ei jäänyt kuitenkaan toimettomaksi, vaan julkaisi aiheesta myös oman lausuntonsa videomuodossa. Videot on puhuttu saksaksi, mutta tiivistetysti hän vierittää syyt kenen tahansa muun kuin itsensä päälle, ennen kaikkea kuluttajien, jotka ovat kenties ennakkotilanneet tuulettimia hänen testiensä perusteella. Häneltä löytyi myös erilaisia selityksiä lukuisiin kritiikinaiheisiin, mutta mitään tukea sanojensa taakse Mouchelilla ei ollut antaa.

Roman ’der8auer’ Hartung on julkaissut aiheesta myös oman videonsa lähdelinkeistä löytyvän testivideon lisäksi, jossa pureudutaan koko tapahtumaketjuun ja ihmetellään, miten tilanteeseen on päädytty. Hän kaataa myös aimo annoksen kuraa Mouchelin niskaan tämän ylimieliseksi kokemansa asenteen ja omien virheittensä kieltämisen vuoksi. Hän toivoo lopulta, että sekä Igor’s Lab että Alphacool ottaisivat tilanteen kunnolla haltuun ja pyytäisivät kuluttajilta anteeksi. Igor’s Lab onkin julkaissut jo toisen lausunnon aiheen ympäriltä Hartungin videon jälkeen. Löydät lausunnot englanninkielisinä lähdelinkeistä.

Lähteet: Igor’s Lab (1), (2), der8auer @ YouTube

This site uses XenWord.
;