Ryzen Mobile on Raven Ridge -koodinimellinen APU-piiri neljällä Zen-prosessoriytimellä ja yhdellätoista Vega NCU-yksiköllä

AMD esitteli aamuyöllä Suomen aikaa ensimmäistä kertaa Raven Ridge -koodinimellistä Ryzen Mobile -APU-piiriä. APU-piiristä ja sen ominaisuuksista on kerrottu jo aiemmin, mutta itse fyysinen siru on pysynyt tähän asti teillä tietymättömillä.

Ryzen Mobile eli Raven Ridge on AMD:n ensimmäinen Zen-prosessoriarkkitehtuuriin ja Vega-näytönohjainarkkitehtuuriin perustuva APU-piiri. AMD:n mukaan Ryzen Mobile tarjoaa 50 % parempaa prosesssorisuorituskykyä ja 40 % parempaa grafiikkasuorituskykyä kuin 7. sukupolven APU-piirit kuluttaen silti 50 % vähemmän tehoa. APU-piirissä on yksi CCX-klusteri eli neljä Zen-prosessoriydintä, jotka kykenevät ajamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä, ja maksimissaan 11 Vega NCU-yksikköä eli 704 stream-prosessoria.

Computex-messuilla pidetyssä esityksessä AMD:n Jim Anderson esitteli itse Raven Ridge -piisirua ensimmäistä kertaa. BGA-koteloitu APU-piiri on verrattain pieni, mutta ilman referenssiä sen pinta-alaa on käytännössä mahdotonta edes arvioida.

Yhtiön Kevin Lensing puolestaan esitteli Ryzen Mobileen perustuvaa prototyyppikannettavaa. Kannettava kuuluu ns. convertible-luokkaan, eli sen näyttö taittuu 360 astetta tietokoneen taakse, jolloin sitä voi käyttää taulutietokoneena. Alle 15 millimetriä paksu kannettava pyöritti lavalla videota Alien: Covenantista.

This site uses XenWord.
;