AMD ja NVIDIA ovat julkaisseet kumpikin uudet ajurit näytönohjaimilleen. AMD:n uudet Radeon Software -ajurit tottelevat versionumeroa 17.6.1 ja NVIDIAn GeForce-ajurit numeroa 382.53. Kummankin valmistajan ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille.

AMD:n Radeon Software 17.6.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset keskittyvät suorituskykyoptimointeihin. Ajureiden luvataan mahdollistavan parhaimmilaan 30 % paremman suorituskyvyn DiRT 4 -pelissä, kun Radeon RX 580 8 Gt -näytönohjaimella käytetään 8xMSAA-reunojenpehmennystä. DiRT 4:lle on lisätty myös virallinen Multi GPU -profiili useamman näytönohjaimen konfiguraatioille. Lisäksi ajurit parantavat samalla näytönohjaimella suorituskykyä parhaimmillaan 4 % Bethesdan uudessa Prey-pelissä.

AMD:n ajurit korjaavat tuttuun tapaan joukon bugeja, jonka lisäksi ajureissa on muutamia tunnettuja bugeja, jotka pyritään korjaamaan myöhemmissä ajurijulkaisuissa. Voit tutustua täyteen listaan ajureiden korjauksista ja bugeista niiden julkaisutiedotteesta. AMD:n ajurit tukevat kaikkia GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Lataa AMD:n ajurit täältä

NVIDIAn GeForce 382.53 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leimat DiRT 4- ja Nex Machina -peleille. Ajurit lisäävät tai päivittävät SLI-profiilit Bulletstorm: Full Clip Edition-, Little Nightmares-, PlayerUnknown’s Battlegrounds- ja Transformers Online -peleille. Uudet tai päivitetyt 3D Vision -profiilit löytyvät puolestaan Tekken 7:lle (Fair), DiRT 4:lle (Not recommended), Nex Machinalle (Not recommended) ja Quake Championsille (Good).

Uudet ajurit korjaavat myös muutamia vanhempien ajureiden bugeja, mutta NVIDIAlla on tiedossa myös liuta edelleen olemassa olevia bugeja. Voit tutustua tarkkaan listaukseen ajureiden muutoksista niiden julkaisutiedotteesta (PDF). NVIDIAn ajurit tukevat GeForce 400 -sarjaa ja sitä uudempia näytönohjaimia.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä