Intel on kertonut Twitterissä aikataulutietoja tulevasta 10 nanometrin valmistusprosessistaan.

Ilman sen tarkempia yksityiskohtia Intel on twiitannut, että Cannon Lake -koodinimelliset prosessorit ovat aikataulussa ja seuraavan sukupolven Ice Lake on saavuttanut ”tape in” -vaiheen eli piirisuunnittelu on valmis lähetettäväksi tuotantoon. Kyse ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole massatuotannosta, vaan piisirun ensimmäisestä revisiosta ja ensimmäisten Engineering Sample -testiprosessoreiden valmistuksesta.

Alunperin Cannon Lakea ja 10 nanometrin prosessia odotettiin julkaistavaksi Intelin tick-tock-kehitysmallin mukaisesti jo vuonna 2016. 10 nm:n prosessissa kohdattujen ongelmien seurauksena yritys ilmoitti hautaavansa tick-tock-kehitysmallin ja hyödyntävänsä 14 ja 10 nanometrin valmistusprosesseja ajallisesti aiempia prosesseja pidempään.

Cannon Laken sijaan Intel julkaisi ensin kolmannen 14 nm:n sukupolven eli Kaby Lake -päivityksen tammikuussa 2017 ja tulossa on vielä neljäs iteraatio 14 nm:n prosessista eli Coffee Lake, joka tuo mukanaan 6-ytimiset työpöytäprosessorit kuluttajaluokkaan.

Tammikuussa CES 2017 -messuilla Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich esitteli 2-in-1-kannettavaa, jonka sisuksissa oli Cannon Lake -prosessori ja ilmoitti, että toimitukset alkavat ennen vuoden 2017 loppua. Ensimmäiset Cannon Lake -prosessorit ovat suunnattu vähävirtaisiin laitteisiin ja työpöytäprosessoreita voidaan odotella myöhemmin vuoden 2018 puolella.

Ice Lake puolestaan on toisen sukupolven arkkitehtuuri 10 nanometrin valmistusprosessilla ja sen odotetaan saapuvan markkinoille vuonna 2019.

This site uses XenWord.
;