Useat mediat ovat uutisoineet huhusta, jonka mukaan AMD Ryzenistä ei tulisi markkinoille 6-ytimistä versiota.

Huhuihin ja spekulaatioihin perustuvassa Zolkornin jutussa oletetaan, ettei Zen-arkkitehtuurin CCX eli CPU-kompleksi, joka käsittää neljä prosessoriydintä, niiden itsenäiset L2-välimuistit ja kahdeksan megatavua jaettua L3-välimuistia, taipuisi kuin neljän ja kahdeksan ytimen konfiguraatioihin. Useat mediat ovat uutisoineet ja toistaneet tiedon sellaisenaan ilman lähdekritiikkiä, vaikka Zolkorn itse toteaa uutisessaan, ettei kyseessä ole varma tieto:

”I can not confirm 100% full”

Todellisuudessa on hyvin todennäköistä, että Ryzenin CPU-kompleksin täysin itsenäisiä ytimiä voidaan kytkeä pois käytöstä yksittäin ja Zen-arkkitehtuuri mahdollistaa teoriassa kaikki mahdolliset ydinkonfiguraatiot. Kuluttajamarkkinoiden kannalta oleellisimmat ovat 2, 4, 6 ja 8 ytimen konfiguraatiot, joista 2 ja 4 ytimen konfiguraatiot voidaan toteuttaa yhdellä CPU-kompleksilla ja 6 ja 8 ytimen konfiguraatiot kahdella CPU-kompleksilla.

Alalla työskentelevä ja TechBBS-foorumilta tuttu nimimerkki The Stilt on jo vahvistanut, että edellä mainitun mukaisesti kaikki ydinkonfiguraatiot olisivat mahdollisia. Lisäksi The Stilt sekä ranskalainen CanardPC, joka julkaisi jo joulukuussa lehdessään ensimmäiset Ryzen-testit varhaisella Engineering Sample -testikappaleella, odottavat AMD:n julkaisevan lähes varmuudella markkinoille 6-ytimisen Ryzen-variantin.

Tällä hetkellä Intelin kallein 4-ytiminen kuluttajaprosessori on 339 dollarin hintainen Core i7-7700K. Edullisin 8-ytiminen prosessori on puolestaan selvästi kalliimpi 999 dollarin hintainen Core i7-5960X. 6-ytimisiä prosessoreita on tarjolla useita 389-617 dollarin haarukassa, joten kyseessä on AMD:lle ja Ryzen-prosessoreille hyvin potentiaalinen markkinasegmentti.

This site uses XenWord.
;