Yksityisyydensuojaa parantavan Privacy Viewin lisäksi ajureissa on mukana Radeon RX 6000 -sarjalle aiemmin esitellyt DirectX 11 -suorituskykyparannukset.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja integroiduille grafiikkaohjaimilleen. AMD Software Adrenalin Edition 22.5.2 -ajurit ovat saatavilla Windows 10- ja 11 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön näytönohjaimia Polaris-arkkitehtuurista lähtien sekä Zen-prosessoreiden integroituja grafiikkaohjaimia.

AMD Software 22.5.2 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat tuki Sniper Elite 5:lle, Hitman 3:n säteenseurantapäivitykselle ja kolmelle uudelle Vulkan-laajennokselle (VK_KHR_push_descriptor, VK_KHR_ray_tracing_maintenance1, VK_AMD_shader_early_and_late_fragment_tests). Radeon Super Resolution on laajennettu tukemaan myös Ryzen 6000 -sarjan integroituja grafiikkaohjaimia ja uusi Sharpen Effect -liukukytkin antaa paremman kontrollin RSR:n terävyyden hienosäätöön.

AMD Privacy View on puolestaan täysin uusi ominaisuus, joka hyödyntää Eyewaren kehittämää katseenseurantateknologiaa, joka hyödyntää tavallista webbikameraa. Ominaisuuden avulla on mahdollista pitää ruudusta näkyvissä vain se osa, mitä käyttäjä milloinkin katsoo muun ruudun tummentuessa tai sumentuessa käyttäjän valinnoista riippuen.

Mukana ovat myös Radeon RX 6000 -sarjalle ennakkoajureissa esiteltyjä DirectX 11 -optimointeja. AMD:n testien mukaan ajurit parantavat suorituskykyä Radeon RX 6950 XT:llä keskimäärin 8 % aiempiin ajureihin verrattuna 10 pelin testipatteristolla. Uudet Smart Access Memory -optimoinnit puolestaan parantavat suorituskykyä Death Stranding- ja Watch Dogs: Legion -peleissä 1440p-resoluutiolla parhaimmillaan 6 % jos näytönohjaimena on RX 6650 XT, 12 % jos RX 6750 XT ja 10 % jos näytönohjaimena on RX 6950 XT.

Ajureissa ei ole listattu poikkeuksellisesti lainkaan korjattuja bugeja. Tiedossa olevia ongelmia ovat esimerkiksi Fortniten suorituskykyongelmat DirectX 11 -rajapinnalla Multithreaded Rendering käytössä, Call of Duty: Warzonen mahdollinen nykiminen Caldera-kartassa, näytön mahdollinen vilkkuminen mustana videoita toistaessa tai pelatessa ja ikuisuuden mukana roikkunut Radeon Performance Metricsin epärealistiset muistikellotaajuudet. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa ajurit täältä

This site uses XenWord.
;