Avoimen lähdekoodin Vulkan-ajuri on tarkoitettu käytettäväksi sekä suljettujen että avointen kuluttaja- ja ammattilaisajureiden kanssa.

AMD kertoi Radeon Software Adrenalin Edition -ajureiden julkaisun yhteydessä tuovansa Linux-puolelle avoimeen lähdekoodiin perustuvan Vulkan-ajurin. Nyt lupaus on täytetty, sillä ajurin ensimmäinen versio on julkaistu GitHubissa.

AMD:n mukaan sen avoimeen lähdekoodiin perustuva ajuri tukee virallisesti kaikkia GCN-arkkitehtuureihin perustuvia Radeon-, FirePro Workstation Wx000-, Radeon Pro WWX x100- ja Radeon Pro 400/500 -näytönohjaimia. Ajuria voidaan hyödyntää osana sekä kuluttaja- että ammattilaiskäyttöön suunnattuja ajureita. Virallisesti ajuri tukee 64-bittisiä Ubuntu 16.04.3- ja RedHat 7.4 -distroja.

Vaikka Vega-sarja on tuettu, ei ajureiden LLPC  (LLVM-Based Pipeline Compiler) tue vielä geometria- ja tesselaatiovarjostimia normaalisti kyseisen sarjan näytönohjaimilla. Lisäksi APU-piirien grafiikkaohjainten tuki on vielä vaiheessa. Kummatkin rajoitukset pyritään korjaamaan tulevissa  versioissa mahdollisimman pian.

Ajurin ensimmäinen versio tukee Vulkan-rajapinnan 1.0-versiota 30 laajennoksen kera ja Radeon GPUProfiler -ohjelmaa. Tuettuina ovat myös Radeon GPUProfiler -ohjelma sekä mid-command buffer preemption -ominaisuus ja SR-IOV-virtualisointituki. Tuleviin versioihin luvataan tässä vaiheessa tuki Vulkanin uusille versioille, rautapohjaisten suorituskykylaskureiden tuki RenderDocille, LLPC:n optimointi kääntöaikojen optimoimiseksi ja GPU-rajoitteisen suorituskyvyn parantamiseksi sekä erilaiset suorituskykyoptimoinnit prosessorirajoitteisiin tilanteisiin.

Lähde: GitHub / AMDVLK

This site uses XenWord.
;