Yhtiön ensimmäisen neljänneksen ehdoton johtotähti oli Instinct MI300 -kiihdytin, jonka kerrotaan olevan yhtiön nopeiten miljardin dollarin myyntirajapyykin rikkonut tuote.

AMD on pitänyt päättyneen neljänneksen osavuosikatsauksen ja julkaissut tuloksensa. Yhtiön ensimmäinen neljännes sujui sikäli positiivisemmissa merkeissä kuin Intelillä, että yhtiön tulos pysyi plussan puolella.

AMD:n liikevaihto laski viime vuoden viimeiseen neljännekseen nähden 11 prosenttia, mutta edeltävään vuoteen verrattuna 5,47 miljardin liikevaihto oli 2 % plussalla. Yhtiön kate pysyi edeltävän neljänneksen tapaan 47 %:ssa, vaikka tulonlähteet muuttuivatkin verrattain rajusti, ja vuotta aiempaan nähden kate oli 3 prosenttiyksikköä parempi. Yhtiöllä jäi lopulta viivan alle (GAAP) 123 miljoonaa dollaria, kun vuosi päätettiin 667 miljoonan tuloihin. Toisaalta vuosi sitten AMD kertoi tehneensä 139 miljoonaa tappiota, johon verrattuna tulos on kerrassaan mainio.

Yhtiö raportoi tuloksestaan erikseen Data Center-, Client-, Gaming- ja Embedded-kategorioissa. Päättyneellä neljänneksellä yhtiön ehdoton johtotähti oli datakeskuskset, joissa 2,34 miljardin liikevaihto oli jopa päättynyttä neljännestä 2 % ja vuoden takaiseen nähden jopa 80 % suurempi. Tuloja tosin ei tullut aivan samaan tapaan; siinä missä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä käteen jäi 666 miljoonaa, jäi sitä nyt enää 541 miljoonaa dollaria. Datakeskusten kovasta tuloksesta oli päävastuussa MI300-kiihdytin, jonka kerrotaan olevan AMD:n historian nopein miljardin dollarin myynnin saavuttanut tuote.

Client-puolella eli käytännössä Ryzen-prosessoreiden saralla yhtiön liikevaihto laski edeltäneeseen neljännekseen nähden 6 % ja kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 85 %. Prosessoreiden myynti on kuitenkin keskittynyt pykälää parempikatteisiin tuotteisiin, sillä liikevaihdosta jäi käteen nyt 86 miljoonaa, kun viime neljänneksen hieman suuremmasta sitä jäi taskun täytteeksi vain 55 miljoonaa dollaria.

Pelipuolen tulos syöksyi alas 33 % viime vuoden viimeisestä ja jopa 46 % vuoden takaiseen verrattuna. 922 miljoonan liikevaihdosta käteen jäi plussaa 151 miljoonaa dollaria. Yhtiön mukaan syynä on sekä odotettu semi-custom piirien myynnin lasku näin konsoleiden viidentenä vuonna, että heikentyneet Radeon-myynnit.

Viimeiseksi jäänyt Embedded puoli kisasi lähinnä pelipuolen kanssa heikoimmasta suoriutujasta. Osaston liikevaihto laski viime vuoden päättäneeseen neljännekseen verrattuna 20 ja vuoden takaiseen nähden 46 %. Samaa liukumäkeä tulivat alas myös tulot ja käteen jäi nyt 342 miljoonaa, 26 % viime vuotta ja 57 % vuoden takaista vähemmän. Yhtiön mukaan lasku johtuu koko alaa koskevasti asiakkaiden varastosaldojen hallinnasta, mikä käytännössä tarkoittaa varastoihin ostetun enemmän tavaraa, kuin aiotussa ajassa saadaan myydyksi.

Vuoden toisella neljänneksellä AMD arvioi tekevänsä ±300 miljoonan tarkkuudella (non-GAAP) 5,7 miljardin liikevaihdon 53 %:n käyttökatteella. Yhtiön non-GAAP käyttökate päättyneellä neljänneksellä oli 52 %.

Lähde: AMD Uutiskuva: App Economy Insights @ X

This site uses XenWord.
;