NVIDIAn fiskaalivuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto ja nettotulos peittosivat jopa Intelin historian parhaan neljänneksen.

NVIDIAn vuosineljännekset kulkevat omaa tahtiaan yhtiön noudattaessa kalenterivuoden sijasta omia fiskaalivuosiaan. Nyt yhtiö on julkaissut fiskaalivuoden 2024 ja sen viimeisen neljänneksen tulokset.

NVIDIAn fiskaalivuoden 2024 kutsuminen vain onnistuneeksi olisi vähättelyä, sillä yhtiö rikkoi kaikki ennätyksensä tuloksessaan. Koko vuoden liikevaihto oli jopa 60,9 miljardia dollaria, mikä on peräti 126 % enemmän kuin fiskaalivuoden 2023 26,9 miljardin liikevaihto. Suurin osa tuloksesta on tekoälybuumin myötä järeistä laskentapiireistä saatua tulosta ja yhtiön kate kasvoikin 56,9 %:sta 72,7 prosenttiin. Yhtiön kulut pysyivät lähes ennallaan samalla kuin tulot kasvoivat jopa 681 % ja nettotulos 581 % 29,7 miljardiin dollariin.

Viimeisen neljänneksen kohdalla kasvua tapahtui liikevaihdossa 22 % edeltävään neljännekseen ja 265 % vuotta aiempaan nähden. Kate jatkoi kasvuaan kolmannen neljänneksen 74 %:sta 76 %:iin, kun vuotta aiemmin se oli 63,3 %. Yhtiön nettotulos neljänneksellä oli noin 12,3 miljardia dollaria, mikä on 33 % paremmin kuin kolmannella neljänneksellä ja jopa 769 % paremmin kuin vuotta aiemmin.

Yhtiön eri osastoja tarkastellessa datakeskuspuoli kattoi viime neljänneksen 22,1 miljardin dollarin liikevaihdosta ylivoimaisesti suurimman osan 18,4 miljardin liikevaihdollaan. Koko vuoden 60,9 miljardin dollarin liikevaihdosta datakeskukset kattoivat 47,5 miljardia dollaria. Pelipuoli polki viime neljänneksen paikallaan 2,9 miljardin liikevaihdolla, mutta koko fiskaalivuotta tarkastellessa myös se kasvoi 15 %. Ammattilaispuolella liikevaihto oli 463 miljoonaa dollaria eli 11 % edeltävää neljännestä enemmän ja autopuoli veisasi samaa virtta 281 miljoonan dollarin liikevaihdolla ja 8 %:n kasvulla. Koko vuoden aikana ammattilaispuolen liikevaihto kasvoi kuitenkin vain yhden prosentin 1,6 miljardiin, kun autopuolella kasvua liikevaihdossa oli 21 %.

NVIDIA uskoo yhtiön liikevaihdon olevan tulevalla neljänneksellä noin 24 miljardia dollaria, mikä tarkoittaisi suurimman kasvun olevan jo taittumassa, vaikkei laskua ole tietenkään näkyvissä hamassakaan tulevaisuudessa. Toisaalta kyse voi olla yksinkertaisesti myös siitä, ettei NVIDIAlla ole käytössään tuotantokapasiteettia sen suurempaan kasvuun.

Lähteet: NVIDIA, App Economy Insight @ X

This site uses XenWord.
;