AMD:n Epyc-prosessorit perustuvat samaan Zen-arkkitehtuuriin kuin Ryzen-prosessorit ja niissä on käytössä neljä Zeppelin-sirua samassa MCM-paketoinnissa.

AMD julkaisi eilen myöhäisillassa virallisesti Epyc-palvelinprosessorit. Epyc-prosessorit perustuvat samaan Zen-arkkitehtuuriin ja samoihin Zeppelin-siruihin, kuin yhtiön Ryzen- ja Ryzen Threadripper -prosessorit.

AMD tuo markkinoille 8-, 16-, 24- ja 32-ytimiset versiot Epyc-prosessoreista ja erilaisia malleja on yhteensä 12. Kaikille malleille yhteisiä ominaisuuksia ovat 128 PCI Express 3.0 -linjaa ja 8 DDR4-muistikanavaa. TDP-arvot ovat prosessorista riippuen 120 – 180 wattia, mutta AMD tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden konfiguroida TDP:tä tarpeen mukaan ylös tai alaspäin. Esimerkiksi 180 watin TDP-arvolla varustetun prosessorin voi konfiguroida myös 165, 190 ja 200 watin TDP:lle tarpeiden mukaan.

Prosessorit on jaoteltu siten, että kolme P-merkinnällä varustettua mallia toimivat vain yhden prosessorin järjestelmissä ja muut sekä yhden että kahden prosessorin järjestelmissä. AMD:n mukaan sen uudet Epyc-prosessorit tarjoavat kahden prosessorin järjestelmissä 23 – 70 % parempaa suorituskykyä kuin vastaavien hintaluokkien Xeonit.

Yhden prosessorin järjestelmistä vertailu oli hieman erikoisempi. AMD:n yhden Epyc-prosessorin järjestelmiä verrattiin joka hintaluokassa kahteen Xeoniin yhden sijasta. Xeonit oli valittu siten, että kahden prosessorin hinta on lähellä yhden Epyc-prosessorin hintaa. Epyc peittosi AMD:n testeissä verrokkinsa 21 – 63 prosentin erolla.

AMD painotti tapahtumassa, että Epyc on suunniteltu tulevia Skylake-SP-arkkitehtuurin Xeoneita vastaan, ei nyt vertailussa käytettyjä Broadwell-EP Xeoneita.

This site uses XenWord.
;