32 gigatavun näyttömuistilla varustettu uutuus on suunnattu pelaamisen sijaan ammattilaiskäyttöön.

Uudessa Radeon Pro Duo -näytönohjaimessa on yhdistetty kaksi Polaris 20 -grafiikkapiiriä samalle piirilevylle ja molemmilla on käytössä 256-bittisen muistiväylän jatkeena 16 gigatavua näyttömuistia. Kun grafiikkapiirien voimavarat yhdistetään, käytössä on yhteensä 4608 stream-prosessoria, 288 tekstuuriyksikköä, 32 gigatavua näyttömuistia ja muistiväylän kaistanleveys on 448 gigatavua sekunnissa.

Grafiikkapiirien Boost-taajuudeksi ilmoitetaan maksimissaan 1243 MHz ja GDDR5-muistit toimivat 1750 MHz:n kellotaajuudella. Näytönohjaimen TDP-arvo on 250 wattia ja se on varustettu 6- ja 8-pinnisillä PCI Express -lisävirtaliittimillä.

Näyttöliittiminä tarjolla on kolme DisplayPort 1.4 -liitintä ja yksi HDMI-liitin. Tuettuna on 10-bittinen värisyvyys ja maksimissaan 8k-resoluution näyttö 60 hertsin virkistystaajuudella, kun käytetään kahta kaapelia.

AMD markkinoi Radeon Pro Duoa erityisesti sisällöntuottamiseen virtuaalitodellisuudessa, sillä kahden grafiikkapiirin ansiosta kummallekin silmällä erikseen esitettävä kuva pystytään renderöimään omalla grafiikkapiirillä.

Uusi Radeon Pro Duo saapuu myyntiin toukokuun lopulla ja sen veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 999 dollaria sisältäen kahden vuoden takuun ja ympärivuorokautisen teknisen tuen. Jos näytönohjain saapuu myyntiin Suomessa, sen hintataso tulee olemaan yli 1100 euroa.

Radeon Pro Duon lanseeraus saattaa enteillä myös kahdella Polaris 20 -grafiikkapiirillä varustetun Radeon RX -pelinäytönohjaimen julkaisua lähitulevaisuudessa. Toisaalta AMD on luvannut julkaista seuraavan sukupolven Radeon RX Vega -näytönohjaimen touko-kesäkuun aikana. Nähtäväksi jää, miten AMD tulee hinnoittelemaan Radeon RX Vegan ja löytyykö markkinoilta sopiva rako kahden Polaris 20 -grafiikkapiirin pelinäytönohjaimelle. Myös ammattikäyttöön suunnattu Radeon Pro -sarja tulee päivittymään myöhemmin tänä vuonna Vega-grafiikkapiirillä.

 

Muistatko? Markkinoilla on nähty jo aiemminkin Radeon Pro Duo -näytönohjain, mutta se oli nestejäähdytetty ja varustettu kahdella 28 nanometrin Fiji-grafiikkapiirillä sekä HBM-muisteilla. Vaikka näytönohjain oli virallisesti myynnissä, AMD ei koskaan lähettänyt sitä medialle testattavaksi.

This site uses XenWord.
;