Yhtiön kolmannen neljänneksen liikevaihto jää jopa yli miljardin ennusteesta, kiitos heikentyneen prosessoreiden ja piirisarjojen kysynnän.

AMD on julkaissut tulosvaroituksen kolmannen vuosineljänneksen osalta. Yhtiön tiedotteen mukaan odotettua pienemmän liikevaihdon takaa löytyy PC-markkinoiden vähentynyt kysyntä, mutta takkiin tulee myös varastosaldojen korjailuista ja hinnoittelumuutoksista.

AMD:n ennakkoon julkaisemien tietojen mukaan yhtiön kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto jää noin 5,6 miljardiin dollariin, kun ennuste oli jopa 6,7 miljardia dollaria, +- 200 miljoonaa. Heikon liikevaihdon takaa löytyy yksinomaan yhtiön Client-osasto, jonka alle kuuluvat prosessorit ja piirisarjat. Client-puolen liikevaihto laski jopa 53 % edeltävään neljännekseen ja 40 % vuoden takaiseen nähden.

Muilla AMD:n osastoilla meni yhtiön mukaan odotusten mukaisesti. Datakeskuspuolen liikevaihto kasvoi 8 % edeltävään neljännekseen ja 45 % vuoden takaiseen nähden, näytönohjaimet ja semicustom-piirit kattava peliosaston tulos pysyi ennallaan edeltävään neljännekseen nähden ja kasvoi 14 % vuoden takaiseen verrattuna. Sulautettujen järjestelmien puolella kasvua tuli 4 edeltävään neljännekseen ja jopa 1549 % vuoden takaiseen nähden. Vuosivertailun absurdit prosentit selittyvät Xilinxillä, jonka liikevaihto ei ollut mukana vielä vuosi sitten.

AMD tulee pitämään osavuosikatsauksensa 1. marraskuuta, jolloin julkaistaan luonnollisesti kaikki normaalit taloustiedot. Tuloksessa tulee olemaan lisäksi noin 160 miljoonan alaskirjaus varastosaldojen korjailuista, hinnoittelumuutoksista ja muusta vastaavasta.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;