Uudet 19.1.1-ajurit täyttävät AMD:n lupauksen suorasta ajurituesta kannettavien näytönohjaimille ja APU-piirien grafiikkaohjaimille, jotta käyttäjien ei tarvitse odottaa OEM-valmistajan kustomoimia ajureita.

AMD on julkaissut vuoden ensimmäiset uudet ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.1.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia. Tuettuina ovat myös kaikki GCN-grafiikkaohjaimella varustetut APU-piirit sekä mobiilinäytönohjaimet, kuten AMD lupasi CES 2019 -messuilla julkaistessaan 2. sukupolven Ryzen-APU-piirit.

Radeon Software 19.1.1 -ajureiden merkittävin uudistus on virallinen tuki Fortniten Season 7 -päivitykselle. Ajureiden kerrotaan tarjoavan pelissä Radeon RX Vega 64:llä 3 ja RX 580:lla 4 prosenttia parempaa suorituskykyä 1080p-resoluutiolla, kun verrokkina on 18.12.3 -ajurit.

AMD on keskittynyt ajureissa jälleen korjaamaan edellisten ajureiden ongelmia ja korjattujen ongelmien lista onkin poikkeuksellisen pitkä. Korjattujen bugien listalta löytyvät muun muassa kuvan repeily tietyissä Vulkan-rajapintaa käyttävissä peleissä Enhanced Sync -käytössä, hiiren mahdollinen lagailu usean näytön konfiguraatioissa, kun yksi tai useampi näytöistä on pois päältä sekä joissain Radeon RX -kokoonpanoissa nähty hidastelu Alt+Tabatessa pelin ja työpöydän välillä. Lisäksi korjattujen ongelmien listalla on pitkä rivi Adrenalin 2019 Edition -ajureiden tuomia uusia ominaisuuksia.

Tuttuun tapaan mukana on kuitenkin myös tiedossa olevia ongelmia, kuten Radeon Softwaren asennuksen poiston yhteydessä koneelle kummittelemaan jäävä Radeon Settings -sovellus, näyttöjen Pixel Format- ja HDMI Underscan -asetusten mahdollinen resetointi uudelleenkäynnistyksen yhteydessä sekä Battlefield V:ssä esiintyvä bugi, jossa ruudulle saattaa jäädä hahmon ääriviivat, kun pelaajan hahmo herätetään takaisin peliin.

Voit tutustua kaikkiin ajureiden muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Päivitys:

Toisin kuin aiemmin mainittu, ajurit eivät tue Ryzen-APU-piirejä kannettavissa tietokoneissa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;