Uudet ajurit eivät tuo mukanaan varsinaisia uudistuksia lainkaan, vaan keskittyvät ratkomaan aiempien julkaisujen bugeja.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja integroiduille grafiikkaohjaimilleen. AMD Software Adrenalin Edition 22.10.2 -ajurit ovat saatavilla Windows 10- ja 11 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön näytönohjaimia Polaris-arkkitehtuurista lähtien sekä Zen-prosessoreiden integroituja grafiikkaohjaimia.

AMD Software 22.10.2 -ajureissa ei ole varsinaisia uusia ominaisuuksia tai edes tukea uusille peleille, vaan ajureissa on keskitytty vain ratkomaan aiempien julkaisujen ongelmia. Tällä kertaa liiskattuja bugeja ovat esimerkiksi Radeon Super Resolutionin toimimattomuus joissain peleissä, jos resoluutiota tai HDR-asetuksia muutetaan, V-Syncin globaalin pois kytkemisen aiheuttamat nykimiset ja ajureiden kaatumiset videoiden toistossa, ajureiden timeout-kaatuminen HEVC-pakkauksen yhteydessä. Chromium-pohjaisten selainten videoiden nykimisen useamman näytön Extended-konfiguraatioissa on niin ikään historiaa, samoin kuin Oculuksen Dashboard-valikoiden ja renderöityjen virtuaaliohjainten ylimääräiset liikkeet ja Vegas Pron aikajanaa selatessa invertoituvat värit.

Tiedossa olevia ongelmiakin ajureissa kuitenkin edelleen löytyy. Julkaisutiedotteen mukaan GPU:n käyttöaste saattaa edelleen jäädä jumittamaan 100 %:iin Radeon Performance Metricsissä, Radeon Anti-Lag -ominaisuus päällä koneesta kuuluu ylimääräinen piippaus Shift+Taakse -näppäimiä painaessa ja Elite Dangerous voi edelleen kaatua käynnistyksessä. Firefox-selaimessa jatkuvat vielä videoiden nykimisongelmat. Myös peli- ja videoikkunoiden välillä hyppelyn aiheuttama hetkellinen grafiikan korruptoituminen on edelleen mukana, mutta ajureiden pitäisi vähentää sitä. Elite Dangerous -ongelman pitäisi korjaantua tulevilla 22.10.3-ajureilla ja Radeon Anti-Lag -bugin 22.11.1-ajureilla. Voit lukea ajureista tarkemmin niiden julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;