AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja integroiduille grafiikkaohjaimilleen. AMD Software Adrenalin Edition 23.8.2 -ajurit ovat saatavilla Windows 10- ja 11 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön näytönohjaimia Polaris-arkkitehtuurista lähtien sekä Zen-prosessoreiden integroituja grafiikkaohjaimia.

AMD Software 23.8.2 -ajureiden merkittävin uudistus on tuki Starfield-pelille. Yhtiön omien testien mukaan ajurit parantavat suorituskykyä sekä Radeon RX 7900 XT:llä että XTX:llä parhaimmillaan 16 % 4K-resoluutiolla, kun verrokkina on aiemmat 23.8.1-ajurit.

Ajureiden ainoan listatun bugikorjauksen mukaan Baldur’s Gate 3:n ei pitäisi enää kaatua tai saada ajureita kaatumaan DirectX 11 -rajapinnalla, kun käytössä on Radeon RX 7000 -sarjan näytönohjain. Tiedossa olevia bugeja ovat puolestaan Performance Metrics Overlayn FPS-mittarin toimimattomuus joissain peleissä, äänien ja videon pikkuhiljaa kasvavat synkronointiongelmat AV1-videota nauhoittaessa sekä joitain Samsungin näyttöjä ja televisioita vaivaava ongelma, jossa se ei saavuta tavoitekirkkauksia joissain peleissä FreeSync Premium Pro käytössä.

AMD kertoo lisäksi työskentelevänsä aktiivisesti Bethesdan kanssa setviäkseen ongelman, jossa joillain käyttäjillä 75-78 %:iin asetettu dynaaminen resoluutio aiheuttaa grafiikan korruptoitumista joillain ultrawide-luokan näytöillä. Väliaikaisratkaisuna kehotetaan välttämään kyseisiä prosentteja. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä