Googlen odotetaan julkaisevan tapahtumassa uudet Pixel 8 -puhelimet sekä toisen sukupolven Pixel Watch -kellon.

Apple ilmoitti tänään pitävänsä pian oman julkaisutilaisuutensa uusille iPhoneille. Myös Google on ollut tänään samalla asialla kutsuen vaikuttajia sen Made by Google -tapahtumaan.

Made by Google -tapahtuma pidetään 4. lokakuuta New Yorkissa kello 17:00 Suomen aikaa. Yhtiön odotetaan julkaisevan tapahtumassa paitsi uudet Pixel 8 -perheen puhelimet, myös toisen sukupolven Pixel Watch -kellonsa.

Vuotojen perusteella Pixel 8 -perhe tulee noudattamaan hyvin pitkälle tuttua designia, jossa kamerasaareke halkoo koko takakannen ylälaidan. Helpoiten huomattavana erona ennakkovuodoissa on ollut aiempaa pyöreämmät kulmat sekä tasaiseksi väitetty näyttö.

Isompana muutoksena Pixel 8 -perusmallin huhutaan olevan selvästi edeltäjäänsä pienempi vain 5,8” näyttökoolla ja samalla ulkomittojen huhutaan kutistuneen Pixel 7:n 155,6 x 73,2 x 8,7 mm:stä 150,5 x 70,8 x 8,9 mm:iin. Toisissa huhuissa näytön on huhuttu kutistuvan Pixel 7:n 6,31”:sta vain 6,17”:aan.

Käytännössä varmana päivityksenä voidaan pitää uutta Google Tensor G3 -järjestelmäpiiriä. Huhujen mukaan se päivittyy täysin Armv9-aikaan ja tuo mukanaan mm. jopa 3,0 GHz:n kellotaajuudella sykkivän Cortex-X3-ytimen. Sen grafiikkaohjaimen taas kerrotaan tukevan säteenseurantaa.

Kellopuolella Pixel Watch 2:n odotetaan ottavan käyttöön Qualcommin Snapdragon W5 Gen 1 -järjestelmäpiirin, mitä voidaan pitää varsin merkittävänä hyppynä; ensimmäisen sukupolven Pixel Watchin Exynos 9110 sisältää kaksi Cortex-A53-ydintä ja se valmistetaan Samsungin 10LPP-valmistusprosessilla, kun W5 Gen 1 sisältää samoja ytimiä tuplasti eli neljä ja valmistusprosessia on päivitetty 4 nanometrin luokkaan.

Lähde: Marquee Brownlee @ X

This site uses XenWord.
;