Uudet 19.12.3-ajurit keskittyvät pääasiassa ratkomaan ensimmäisten Radeon Software Adrenalin 2020 Edition -ajureiden ongelmia, mutta mukana on myös uusia Vulkan-laajennoksia.

AMD julkaisi viime viikolla uudet Radeon Software Adrenalin 2020 Edition -ajurit. Kyseessä oli AMD:n vuosittainen merkittävä ajurijulkaisu, jonka mukana tulee uusia ominaisuuksia ja isoja päivityksiä, kuten tänä vuonna esimerkiksi Integer Scaling, Radeon Boost ja uusi hallintasovellus.

Nyt AMD on julkaissut uudet Radeon Softare Adrenalin 2020 Edition 19.12.3 -ajurit, jotka keskittyvät viime viikkoisten ajureiden ongelmien purkuun. Ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä.

Vaikka ajurit keskittyvät aiemman julkaisun ongelmien ratkontaan, on mukaan saatu myös uusia ominaisuuksia Vulkan-laajennosten muodossa. Uusia tuettuja laajennoksia ovat VK_KHR_shader_float_controls, VK_KHR_separate_depth_stencil_layouts, VK_EXT_tooling_info ja VK_EXT_pipeline_creation_feedback. Lisäksi jo ajureissa ollut VK_KHR_timeline_semaphore-laajennos päivittyi Windows 7 -tuella.

Ajureiden korjattujen bugien lista on poikkeuksellisen pitkä. Korjattuja ongelmia ovat esimerkiksi kellotaajuuksien virheellinen raportointi RX 5500 XT -näytönohjaimella, MerchWarrior 5: Mercenariesissa esiintynyt graafikan korruptoituminen ja Radeon Anti-Lag -ominaisuuden mahdollinen toimimattomuus DirectX 9 -peleissä, mikäli ominaisuus on kytketty päälle globaaleista ajuriasetuksista, sekä saman ominaisuuden mahdollinen toimimattomuus Counter-Strike: Global Offensive -pelissä.

Myös tiedossa olevien ongelmien listalla riittää mittää ja sitä kautta AMD:lla työtä tuleviinkin julkaisuihin. Tiedossa on esimerkiksi joidenkin DirectX 9- ja 11 -pelien toimimattomuus R9 200-, R9 300- ja R9 Fury -sarjojen näytönohjaimilla kun käytössä on 120 hertsin tai yli näyttö, Trials Rising -pelissä esiintyvä ylimääräinen sumu tai savu tietyillä alueilla ja Radeon Image Sharpening -ominaisuuden aiheuttama näytön ”hailakkuus” HDR-näytöillä.

Voit tutustua pitkiin listoihin korjatuista ja tiedossa olevista ongelmista ajureiden julkaisutiedotteessa. Uutista kirjoittaessa uudet 19.12.3-ajurit eivät näy vielä AMD:n ajurisivuilla, mutta niiden toimivat latauslinkit löytyvät edellä linkitetystä julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;