AMD on jo julkistanut ensimmäisen RDNA 3 -arkkitehtuuriin perustuvan Navi 31 -grafiikkapiirin ja siihen perustuvat Radeon RX 7900 XT- ja XTX -näytönohjaimet. Jo entuudestaan tiedetään, että Navi 31 tulee saamaan seuraa vielä ainakin kahdesta muusta piiristä, Navi 32:sta ja Navi 33:sta.

AMD on nyt varmistanut GitHubin ROCm-päivityksessään sekä Navi 32:n että 33:n Compute Unit -määrät. Ilmeisesti performance.hpp-tiedosto pääsi linjoille liian aikaisin, sillä sittemmin se ja koko sen sisältänyt /blob/-kansio on poistettu GitHubista.

Nykytiedon valossa keskimmäinen RDNA 3 -piiri Navi 32 tulee sisältämään joistain aiemmista huhuista poiketen 60 Compute Unit -yksikköä eli 3840 streamprosessoria. Käytännössä piiri olisi siis hieman vajaat 2/3 Navi 31:stä. Navi 32:n odotetaan Navi 31:n tavoin perustuvan yhteen GCD-piiriin, jonka tukena olisi maltillisemmat neljä MCD-muistipiiriä, mikä tarkoittaisi 64 Mt:n Infinity Cache -välimuistia ja 256-bittistä muistiväylää.

Pahnan pohjimmainen Navi 33 sisältää puolestaan 32 Compute Unit -yksikköä eli 2048 streamprosessoria. Se ei tiettävästi tule myöskään käyttämään useamman sirun chiplet-rakennetta, vaan perinteisempää monoliittirakennetta. Navi 33 tuleekin näillä näkymin tarjoamaan mielenkiintoisen tilaisuuden verrata RDNA 2- ja RDNA 3 -arkkitehtuureita ainakin nimellisesti vastaavin konfiguraatioin.

Lähteet: VideoCardz, Kepler @ Twitter