Seitsemän vuoden kokemuksella VR-laseja puuhaavan DPVR:n uutuuslasit vaativat kaverikseen PC:n eivätkä toimi itsenäisesti.

Pääasiassa ammattilaispuolelle VR-laseissaan aiemmin keskittynyt DPVR aikoo tehdä entreen pelaajien markkinoille näillä näppäimillä. Yhtiöllä on vyönsä alla seitsemän vuotta kokemusta VR-laseista.

DPVR E4 -virtuaalilasit on suunniteltu pelaajille ja ne poikkeavat alaa vallanneista itsenäisistä laseista vaatimalla kaverikseen tietokoneen. Yhtiön mukaan lasit ovat täysin SteamVR-yhteensopivat, eli ainakaan pelitarjonnasta ei tule olemaan pulaa. Pelaajien ei tarvitse myöskään pelätä taitojensa tippuvan lasien vuoksi, sillä mukana on ohjattava RGB LED-nauha.

E4-virtuaalilaseissa käytetään Sharpin 4K-resoluution LCD-paneelia, joka yltää 120 hertsin virkistystaajuuteen ja tarjoaa 116 asteen näkökentän. Lasit tukevat täyttä 6DoF- eli Degrees of Freedom -seurantaa neljän kameransa avulla, eivätkä ne vaadi erillisiä majakoita. Mukana tulevista ohjaimista ei tällä haavaa juuri tietoa löydy, mutta ulkonäöltään ne muistuttavat huomattavasti HTC:n Vive Focus 3 -ohjaimia.

TechPowerUpin tietojen mukaan käytössä olisi HDMI-liitäntä, mutta verkkosivuilla mainitaan vaatimukseksi vähintään DisplayPort 1.3 -tuki. Listauksissa on mainittuna vaatimuksena vähintään GeForce GTX 1080 tai vastaava näytönohjain, 8 Gt muistia, Windows 10 tai uudempi sekä Core i5- tai Ryzen 5 -prosessori ilman mainintaa sukupolvesta. Käyttömukavuuden kannalta oleellista tietoa on 280 gramman paino (ilman johtoa) sekä sarana, jolla lasit voi nostaa pois silmiltä riisumatta niitä kokonaan.

DPVR E4 -virtuaalilasit ovat esillä 30.11.-2.12. pidettävillä VRdays-messuilla Rotterdamissa ja ne saapuvat ennakkotilattaviksi 30. marraskuuta. Lisäksi yhtiö pitää erillisen julkaisutilaisuuden jossain vaiheessa ensi kuuta, jolloin kerrotaan myös lasien kaikki tarkat tekniset ominaisuudet. VR-lasien suositushinta on 549 dollaria, mutta 2000 kiireisintä tilaajaa saavat omansa 499 dollarin early bird -hintaan, kunhan tilaus on sisällä tämän vuoden puolella. Laitteiden toimitukset aloitetaan 15. tammikuuta.

Lähteet: DPVR, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;