Käytännössä kolme GCN-sukupolvea tarkoittaa viimeisiä Radeon HD -malleja, R9 Fury- ja Nano -malleja sekä Rx 200- ja 300 -sarjojen näytönohjaimia.

AMD:n julkaistua uudet Radeon Software Adrenalin 21.6.1 -ajurit näytönohjaimilleen monilta meni täysin ohi normaalia lyhyempi tuettujen näytönohjainten listaus. Yhtiö on siirtänyt uusien ajureiden myötä lukuisia GCN-versioita Legacy-tilaan. Myös Windows 7 -tuki sai väistyä.

NVIDIA ilmoitti hiljattain lopettavansa ajurituen Windows 10:ä vanhemmille käyttöjärjestelmille, jonka lisäksi sen on huhuttu siirtävän Kepler-arkkitehtuurin eläkepäiville myös työpöytäpuolella. AMD oli tiputtanut Windows 8(.1) -tuen pois kyydistä jo aiemmin, mutta nyt myös Windows 7 on päässyt yhtiön viikatteen alle.

Näytönohjainpuolella eläkeläisbingoon tuli kerralla tungosta, kun AMD tiputti tuen kolmelle GCN-sukupolvelle kerralla. Käytännössä tämä tarkoittaa Radeon HD 7000- ja 8000 -sarjoja sekä Rx 200- ja 300 -sarjoja, R7 M400 -mobiilimalleja ynnä Fury- ja Nano-näytönohjaimet. Integroitujen näytönohjainten osalta tuki lähti alta kaikilta muilta, kuin Ryzen-sarjojen prosessoreilta.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;