Toistaiseksi ei ole tiedossa onko kyseessä esimerkiksi firmwarella korjattava ongelma, vai estääkö jokin 3D V-Cachessa ylikellotuksen yli Boost-kellotaajuuksien.

VideoCardz uutisoi eilen kiinalaislähtöisistä huhuista, joiden mukaan AMD:n tuleva Ryzen 7 5800X3D ei tulisi tukemaan ylikellotusta. Nyt huhu on saanut myös lihaa luidensa ympärille.

TechPowerUp kertoo saaneensa varmistettua omilta lähteiltään huhun todellakin pitävän paikkansa. Sivuston mukaan AMD on pyytänyt emolevyvalmistajia piilottamaan Vermeer-X:n eli Ryzen 7 5800X:n ylikellotusvalikot UEFIsta jo nykyiseen AGESA 1.2.0.6B -versioon siirryttäessä.

Syytä pyynnölleen AMD ei ole kertonut ainakaan vielä tässä vaiheessa, mutta asiasta kuultaneen lisää, kun prosessorit saapuvat myyntiin. Käytännössä helppoja selityksiä ylikellotusominaisuuksien piilottamiselle on vain yksi; syystä tai toisesta 3D V-Cache aiheuttaa ongelmia ylikellotettaessa. Tietämättä ongelman tarkemmasta luonteesta ei voida kuitenkaan vielä sanoa varmuudella, onko kyseessä esimerkiksi firmware-päivityksellä korjattava ongelma.

Lähteet: TechPowerUp, VideoCardz

This site uses XenWord.
;