LinusTechTips sai AMD:lta poikkeusluvan kurkata CES 2017 -messuilla esitellyn Ryzen + Radeon Vega -demokokoonpanon sisuksiin.

AMD oli messuilla näkyvästi esillä ja esitteli muun muassa AM4-kantaisia Ryzen-emolevyjä sekä demokokoonpanoja, joissa käytettiin tulevia Ryzen-prosessoreita ja Vega-arkkitehtuuriin perustuvaa grafiikkapiiriä.

LinusTechTipsin videolla nähdään ensimmäistä kertaa Radeon Vega -näytönohjaimen prototyyppi, jota käytetään lopullisen myyntiin tulevan tuotteen kehityksessä.

Punaiseksi valaistulla Radeon-logolla varustettu jäähdytysratkaisu on kahden korttipaikan korkuinen ja piirilevy takapuolelta paljas. HBM2-muistit sijaitsevat Vega-grafiikkapiirin vieressä interposer-alustalla, joten piirilevyllä ei ole perinteisiä GDDR5-muistien signaalijohtimia.

PCI Express -lisävirtaliittimet oli teipattu piiloon, jotta tehonkulutuksesta ei tehtäisi vielä tässä vaiheessa johtopäätöksiä. Lisäksi piirilevyn jatkeena oli erillinen piirilevyn palanen USB-liittimellä, jonka avulla AMD:n insinöörit pystyvät tarkkailemaan tehosignaaleja grafiikkapiiriltä ilman overheadia eli vaikutusta suorituskykyyn.

Demokokoonpanoilla pyöritettiin Doom- ja Star Wars Battlefront -pelejä 4K Ultra HD- eli 3840×2160-resoluutiolla ja Ultra-kuvanlaatuasetuksilla. Doomissa käytössä oli Vulkan-rajapinta ja ruudunpäivitysnopeus pyöri noin 60-80 FPS:n välimaastossa. Star Wars Battlefront puolestaan rullasi V-Sync päällä 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella.

Lähde: Youtube

This site uses XenWord.
;