AMD:n Raven Ridge -koodinimelliset Ryzen-prosessorit Vega-grafiikkaohjaimella vaativat 300-sarjan emolevyiltä uuden, yhteensopivan BIOS-version.

AMD julkisti uudet Raven Ridge -koodinimelliset Ryzen-prosessorit Vega-grafiikkaohjaimilla CES 2018 -messuilla ja ne saapuivat myyntiin 12. helmikuuta. Uudet prosessorit sopivat samaan AM4-kantaan, kuin aiemmat Ryzen-prosessorit, mutta kaikille AM4-emolevylle sopivuus ei ole aina itsestäänselvyys.

Nykyiset AMD:n 300-sarjan piirisarjoihin perustuvat AM4-emolevyt tukevat uusia Vega-grafiikkaohjaimella varustettuja Ryzen-prosessoreita, kunhan niihin on päivitetty kyllin uusi BIOS-versio. Täysi hyödyntäminen vaatii BIOS-päivityksen lisäksi näyttöulostulot itse emolevylle, mutta näyttöliitännättömät AM4-emolevyt ovat onneksi harvassa.

Kaupasta ostettaessa asiakkaan sormi voi mennä helposti suuhun, kun pitäisi tietää etukäteen onko halutulle emolevylle olemassa vaadittua BIOS-päivitystä. Useimmat valmistajat ovat jo julkaisseet Raven Ridge -yhteensopivat BIOS-versiot, mutta se ei vielä takaa, että kaupasta ostetussa emolevyssä olisi se valmiiksi. Tämän vuoksi AMD on julkaissut yhteistyökumppaneilleen uutiskuvassa näkyvän ”AMD Ryzen Desktop 2000 Ready” -tarran, joka voidaan liimata valmiiksi päivitettyjen emolevyjen paketteihin. Mikäli emolevy löytyy jo valmiiksi, voit tutustua BIOS-päivityksen saaneisiin emolevyihin suoraan Asuksen, ASRockin, Gigabyten ja MSI:n verkkosivuille koottujen listojen kautta.

Keväällä julkaistavat 400-sarjan piirisarjoihin perustuvat emolevyt tulevat tukemaan 2000-sarjan Ryzen-prosessoreita automaattisesti ilman erillistä BIOS-päivitystä.

This site uses XenWord.
;