Vaikka väitetyt bugit olivat väärinkäsitys ja A0-piiriversio normaali asia, RX 7900 XTX:n oudot lämpötilat eivät anna kuvaa viimeistellystä tuotteesta.

NVIDIAn GeForce RTX 40 -julkaisu ei sujunut kuten strömsössä, mutta ei AMD:n Radeon RX 7000 -julkaisusta voida puhua missään nimessä ongelmattomana tempauksena. Keskustelua ovat herättäneet muun muassa huomattavan vaihtelevat lämpötilamittaukset eri arvosteluissa sekä väitetyt bugit itse raudassa.

AMD on kommentoinut Tom’s Hardwarelle joitain väitteitä uusista Radeon RX 7900 XT- ja XTX -näytönohjaimista. Ensimmäinen väitteistä koski shader prefetching -ominaisuutta, johon liittyen Twitter-käyttäjä Kepler_L2 oli löytänyt erikoisen koodipätkän Mesa3D-ajurista (kuva alla). Koodin tulkittiin tarkoittavan, että A0-revision piireissä olisi bugi liittyen ominaisuuteen.

AMD:n mukaan kyse ei ole kuitenkaan mistään rikkinäisestä ominaisuudesta, vaan koko koodipätkä koskee testikäytössä olevaa ominaisuutta, jonka on tarkoitus tulla käyttöön tulevissa sukupolvissa. Tapaus olisi siis vastaava, kuin Intelin DLVR-ominaisuus, jonka Shamino oli luullut joutuneen leikkuupöydälle. Pian kuitenkin selvisi, että sen ei ollut missään vaiheessa tarkoituskaan olla käytössä ES-vaihetta pidemmälle, vaan vasta tulevissa sukupolvissa. Myös AMD:n Zen 3 -prosessorisiruissa oli TSV-läpiviennit 3D Cache -välimuisteille alusta lähtien, vaikka ominaisuus tuli mukaan vasta yli vuotta myöhemmin.

Toinen väite koski kiirehdittyä julkaisua, koska käytössä on A0- eli ensimmäiset piiriversiot, joiden on helppo olettaa olevan bugisia. AMD:n mukaan A0-version käytössä ei ole kuitenkaan mitään erikoista, vaan suurin osa RX 5000- ja RX 6000 -sarjan grafiikkapiireistäkin julkaistiin A0-versiona. Tom’s Hardware tiesi myös NVIDIAn grafiikkapiirien olevan julkaisussa A0-versiota. Toki kaikki projektit eivät ole yhtä onnekkaita, kuten Sapphire Rapids joka oli tiettävästi viime näkemältä jo 12. versiossaan H5 steppinginä.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;