7040 -sarjan Ryzen 3- ja 5-malleihin huhutun Phoenix2:n kerrotaan sisältävän kaksi Zen 4 ja neljä Zen 4c -ydintä sekä neljään Compute Unit -yksikköön leikatun RDNA3-grafiikkaohjaimen.

AMD:n Phoenix on tällä hetkellä yhtiön kenties modernein prosessori, kiitos XDNA-tekoälykiihdyttimen. Huhuissa Phoenixilla on kuitenkin olemassa myös pienempi sisarus, mille tuore kuvavuoto Bilibili-palvelusta antaa vahvan tukensa.

AMD:n Phoenix-prosessori rakentuu 8 Zen 4 -ytimestä ja 12 Compute Unit -yksikön RDNA3 -grafiikkaohjaimesta sekä XDNA-arkkitehtuurin Ryzen AI -tekoälykiihdyttimestä. Aiemminkin vuodoissa kunnostautunut kiinalainen Golden Pig Upgrade Pack on julkaissut kuvan, joka varmistaa piirejä olevan todellisuudessa kaksi: alkuperäinen Phoenix ja uusi Phoenix2.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, Phoenix2 eroaa Phoenixistä paitsi sisältämällä vain kuusi prosessoriydintä ja neljän Compute Unit -yksikön RDNA3-grafiikkaohjain, olemalla myös AMD:n ensimmäinen hybridiprosessori. Huhujen mukaan yhtiö on hakenut lisää pinta-alasäästöjä käyttämällä kahta Zen 4- ja neljää Zen 4c -ydintä. Toisin kuin Intelillä, AMD:n energiatehokkaammat pikkuytimet tukevat täysin samoja ominaisuuksia, kuin isoveljensäkin.

VideoCardzin taulukon mukaan siinä missä Phoenix on kooltaan 178 mm2, olisi Phoenix 2 samalla TSMC:n 4 nanometrin luokan prosessilla vain 137 mm2. AMD:n huhutaan käyttävän pienempää sirua tulevissa Ryzen 3- ja Ryzen 5 -sarjojen 7040-prosessoreissa.

Lähteet: VideoCardz, Bilibili

This site uses XenWord.
;