Huijauskampanjassa lähetetään Radeon RX 580 -käyttäjille väärennetty takaisinkutsuilmoitus ja tarjotaan vaihdossa GeForce-näytönohjainta sekä puhdasta rahaa.

Näytönohjainmarkkinat ovat koronapandemian ja kryptolouhinnan vuoksi kenties enemmän sekaisin kuin ikinä. Kuvaan sopii, että joukkoon mahtuu myös Kiinassa käynnissä oleva hieman erikoisempi huijauskampanja.

AMD ja XFX ovat kumpikin ilmoittaneet tahoillaan, että huijarit ovat valjastaneet yritysten identiteetit huijauskampanjaan. AMD:n ilmoitus tehtiin Kiinassa suositussa Weibo-palvelussa ja XFX:n Bilibilissä.

Huijarit lähettävät Radeon RX 580 -sarjan näytönohjaimen omistajille ilmoituksia, joiden mukaan näytönohjaimessa on ongelma ja se kutsutaan takaisin. Huijarit tarjoavat Radeon RX 580 4 Gt:n käyttäjille vastineeksi ”palautetusta” näytönohjaimesta GeForce GTX 1050 Ti:n ja 400 yuania eli reilut 50 euroa, ja RX 580 8 Gt:n omistajille GeForce GTX 1060 3 Gt:n ja 800 yuania eli reilun 100 euroa.

Huijauksen takana on mitä ilmeisimmin kryptolouhinta, johon Radeon RX 580 soveltuu huomattavasti vaihdokkeina tarjottavia Pascal-arkkitehtuurin näytönohjaimia paremmin.

Lähde: HotHardware

This site uses XenWord.
;