Igor's Labin mukaan NVIDIA korvaa nykyisen GA106-300-piirin GA106-302:lla, jonka myötä muuttuvat laitetunnisteet estävät tunnettujen rajoittimien kiertojen toimimisen uusillä korteilla.

NVIDIA kertoi rajoittaneensa GeForce RTX 3060 -näytönohjainten Ethereum-louhintanopeutta saadakseen suuremman osuuden näytönohjaimista pelaajien käsiin louhintafarmien sijasta. Yhtiön lausunnon mukaan esto oli ajurin, grafiikkapiirin ja näytönohjaimen firmwaren yhteistyötä, eikä sitä voisi kiertää.

Hieman myöhemmin yhtiö kuitenkin julkaisi erehdyksessä ajurit, joissa mitkään louhintaestot eivät olleet voimassa. Ajurit julkaistiin kehittäjäkanavan lisäksi myös Windows Insider -käyttäjille ja jompaakumpaa kautta rajoittimien puute selvisi nopeasti. Pandoran lippaan avauduttua louhijat ovat purkaneet myös esimerkiksi useamman näytönohjaimen samanaikaisen louhintakäytön eston ns. Dummy-HDMI-liittimillä.

Nyt Igor’s Labin Igor Wallosek kertoo saaneensa nimeämättömältä taiwanilaiselta näytönohjainvalmistajalta tiedon, jonka mukaan NVIDIA on päättänyt ratkaista RTX 3060 -louhintarajoitusten kierron lopettamalla nykyisten GA106-300-grafiikkapiirien valmistamisen ja korvaamalla sen uudella GA106-302-variantilla. Uuden piirin odotetaan olevan kaikin puolin identtinen, mutta sen mukana tulee uusi laitetunnus, jonka kanssa nykyisten RTX 3060 -mallien kanssa käytetyt louhintarajoittiminen kiertometodit eivät enää toimi. Wallosekin mukaan useampi lähde on varmistanut, että uusilla piireillä varustettujen GeForce RTX 3060 -näytönohjainten toimitukset tultaisiin aloittamaan toukokuussa.

Päivitys:

Igor Wallosekin mukaan myös muut GeForce-mallit tultaisiin päivittimään vastaaviin GA10x-xx2-malleihin, jolloin louhintarajoitukset saataisiin käyttöön kaikissa uusissa myyntiin tulevissa näytönohjaimissa.

Lähde: Igor’s Lab

This site uses XenWord.
;