Vuotajan mukaan roadmapissa esiintyvä Van Gogh on ehditty jo peruuttaa, mutta muiden mallien pitäisi olla edelleen aikatauluissaan.

AMD:n edellinen roadmap on vuotanut nettiin pala kerrallaan. Tällä kertaa vuotovuoroon on päässyt yhtiön mobiilipuolen täysi roadmap.

Vegeta-nimimerkkiä käyttävä Twitter-käyttäjä on vuotanut julki AMD:n mobiilipuolen roadmapin, jossa esiintyy odotetusti joukko tuttuja nimiä. Täysin ajantasaisesta roadmapista ei kuitenkaan ole kyse ja useissa vuodoissa aiemminkin esiintynyt Van Gogh esimerkiksi ei ilmeisesti ole saapumassa markkinoille lainkaan. Van Goghin seuraaja Dragon Crest on päällisin puolin identtinen peruutetun edeltäjänsä kanssa ja onkin mahdollista, että kyseessä olisi todellisuudessa sama siru samaan tapaan kuin Lucienne ja Renoir ovat todellisuudessa sama siru.

Roadmapin mukaan AMD tulisi julkaisemaan ensi vuonna Rembrandt-sarjan prosessorit, joissa hyödynnettäisiin paranneltua Zen3-arkkitehtuuria prosessoriytimissä ja RDNA2-grafiikkaohjainta. 6 nanometrin prosessilla valmistettavasta Rembrandtista on vuodon mukaan luvassa sekä U- että H-versiot ja ne tukevat USB4-standardia sekä LPDDR5- ja DDR5-muisteja. Rembrandtien alapuolelle roadmapissa on sijoitettu vielä Barcelo, joka perustunee samaan siruun Cezannen kanssa.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana aiemmissa vuotoroadmapeissa näkynyt CVML-tuki on kadonnut. CVML:n epäiltiin olevan lyhenne koneopimmiseen viittaavista Computer Vision ja Machine Learning termeistä. Sen sijasta useiden prosessoreiden ominaisuuslistalta löytyy nyt HSP, jonka merkityksestä ei ole varmuutta. On mahdollista, että CVML ja HSP ovat yksi ja sama asia, mutta jotkut epäilevät HSP:n olevan Microsoftin Pluton-tietoturvaprosessori, jonka odotetaan löytävän tiensä tulevaisuuden prosessoreihin niin AMD:lta, Inteliltä kuin Qualcommiltakin.

Lähde: Vegeta @ Twitter

This site uses XenWord.
;