Harvemman näytön alueen tai kamerareiän sijasta näytössä on pieni ikkuna, joka täytetään prismaa kääntämällä joko kameralla tai apunäytön tuottamalla kuvalla, joka luo illuusion yhdestä näytöstä ilman reikää.

Useiden matkapuhelinvuotojen yhteistyökumppanina toiminut Let’s Go Digital on löytänyt mielenkiintoisen Googlen hakeman patentin. Patentissa kuvataan näytön alle asennettava kamera, joka ei kärsisi nykytoteutusten näytön harvempipikselistä alueesta kameran kohdalla.

Googlen patentissa kuvatussa patentissa näytön alle sijoitettu etukamera toimii periskooppiperiaatteella, ollen 90 asteen kulmassa itse näyttöön nähden. Vastapäätä kamerasensoria on puolestaan pieni apunäyttö ja näiden välissä prisma tai peili.

Patentin mukaan itse näytössä olisi patentoidun toteutuksen kanssa reikä, eli käytännössä pieni ikkuna. Prisman ollessa yhdessä asennossa ikkunasta pilkistää näytön alainen kamera ja kääntämällä prismaa pieni apunäyttö täyttää ikkunan siihen kuuluvalla näytön sisällöllä, aivan kuin mitään ikkunaa ei olisikaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkä sukupolven puhelimiin Google patentillaan tähtää. Tulevien Pixel 6 -puhelinten renderöinneissä on jo nähty perinteisempi kamerareikä, joten ne voitaneen tiputtaa laskuista jo tässä vaiheessa.

Lähde: Let’s Go Digital (1), (2 (PDF))

This site uses XenWord.
;