Yhtiön osuus kaikkien prosessorityyppien yhteismyynnissä on kasvanut tuntuvasti edellisvuoteen verrattuna.

Vuosi 2023 on ollut AMD:n prosessorimarkkinaosuuksien osalta suotuisa. PC-komponenttien markkinoihin keskittyvän tutkimusyrityksen Mercury Researchin mukaan AMD:n markkinaosuus prosessorimyynneissä kasvoi 15 prosentista yli 19 prosenttiin vuoden aikana, kun huomioidaan mobiili-, työpöytä- ja palvelinprosessorit yhdessä. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna markkinaosuus kasvoi 2,1 prosenttiyksikköä.

Suurin nousu vuositasolla on ollut palvelinpuolella, sillä AMD:n neljännen sukupolven Epyc-prosessorit ovat olleet todella suosittuja pilvipalveluntarjoajien datakeskuksissa. Vuosi sitten AMD:n osuus palvelinprosessoreiden myynnistä oli 17,5 prosenttia, kun nyt se oli jopa 23,3 prosenttia. Nousua on siis tapahtunut 5,8 prosenttiyksikköä.

Myös työpöytäprosessoreissa AMD:n markkinaosuus on noussut kiitettävästi 5,3 prosenttiyksikköä. Vuoden 2022 kolmannella vuosineljänneksellä tuo osuus oli 13,9 prosenttia ja vuotta myöhemmin jopa 19,2 prosenttia. Mobiilipuolella markkinaosuuden nousu vuositasolla on ollut maltillisinta, 3,8 prosenttiyksikköä.

Myynnin lisäksi myös AMD:n osuus x86-prosessoreiden tuotoista kasvoi sekä edelliseen vuoteen että vuosineljännekseen verrattuna, mitä selittänee osittain 7000-sarjan Ryzen-prosessoreiden korkeampi hinta.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;