Vuodon mukaan Navi23:ssa olisi käytössä 28 ja Navi23 XT:ssä 32 Compute Unit -yksikköä.

AMD:n RDNA2-arkkitehtuuriin perustuva Navi23-grafiikkapiiri tulee löytymään näillä näkymin tietokoneiden ohella myös Teslan autoista. Nyt vuotojen kohteena ovat kuitenkin AMD:n omat Radeon RX 6000 -sarjan Navi23-mallit.

Luotettavaksi vuotolähteeksi osoittautunut HXL on löytänyt ChipHellin-foorumeilta vuodon AMD:n Navi23-näytönohjainten Engineering Sample -versioista. Vuodon mukaan AMD valmistelee piiristä tällä hetkellä kahta näytönohjainta, perus- ja XT-mallia. Näytönohjainten numeroinnista ei ole vielä varmuutta, mutta potentiaalisimpana vaihtoehtona voitaneen tässä vaiheessa pitää Radeon RX 6600 -sarjaa.

Järeämpi Navi23 XT -malli on varustettu vuodon mukaan 2048 stream-prosessorilla eli 32 Compute Unit -yksiköllä (16 Dual CU), 128-bittisellä muistiväylällä ja 8 gigatavulla GDDR6-muistia. Näytönohjaimen kerrotaan saavan TimeSpy-testissä grafiikkapisteitä 9439 ja sen Ethereum-louhintanopeudeksi kerrotaan 30 MHash/s.

Kevyemmässä perusmallissa kerrotaan olevan puolestaan 1792 stream-prosessoria eli 28 CU-yksikköä (14 DCU). Muistiväylä on yhtä 128-bittinen ja sen jatkeena on samat 8 Gt GDDR6-muistia. Näytönohjaimen TimeSpy-grafiikkapisteiksi kerrotaan 7805 ja Ethereum-louhintanopeudeksi 27 MHash/s.

Vuodoissa mysteeriksi jää yksi osuus teknisistä yksityiskohdista, jonka sekä Google että Microsoft kääntävät muotoon ”4 particles”. Vuotajan mukaan Navi23-mallit tulisivat olemaan todennäköisesti helpoimmin ostettavissa olevat näytönohjaimet vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana, olettaen tietenkin etteivät louhintafarmit sorru näin hitaisiin louhijoihin.

Lähteet: HXL @ Twitter, ChipHell

This site uses XenWord.
;