AMD 4700S käyttää samaa Zen 2 -ytimiä hyödyntävää järjestelmäpiiriä kuin XSX-konsoli, mutta sen grafiikkaohjain on poistettu käytöstä.

Uutisoimme jokin aika sitten AMD 4700S -prosessorista, jonka takaa löytyy Microsoftin Xbox Series X -konsolista tuttu järjestelmäpiiri grafiikkaohjain pois kytkettynä. Nyt Suomessakin joidenkin kauppojen listaama AMD 4700S Desktop Kit on päässyt hymyilemään kameralle.

Desktop Kit rakentuu mini-ITX-kokoluokkaakin pienemmälle emolevylle, josta on turha etsiä muistiliittimiä. AMD 4700S -prosessorin parina on 16 Gt GDDR6-muistia, erillinen piirisarja ja yksinäinen PCI Express x16 -liitäntä erillistä näytönohjainta varten.

Virransyöttöä varten emolevyltä löytyy 24-pinninen ATX-virtaliitin ja 8-pinninen prosessorin lisävirtaliitin. Tallennustilaa voi asentaa kahden SATA-liittimen jatkoksi ja emolevyn I/O-paneelista löytyy neljä USB 2.0- ja neljä USB 3.x -liitintä (Type-A), verkkoliitin ja kolme ääniliitäntää.

Aiempien vuotojen mukaan prosessorin 8 Zen 2 -ydintä toimisivat maksimissaan 4 GHz:n Boost-kellotaajuudella ja niiden tukena olisi 12 Mt L3-välimuistia. Desktop Kit -paketille oli AMD:n sivuilla jonkin aikaa myös ajurit, mutta ne tukisivut löytyvät enää Wayback Machinella.

Lähde: Disclosuzen @ Twitter, HotHardware

This site uses XenWord.
;