Gonzalo nimellä tunnistuvan Engineering Sample -prosessorin tunnistekoodi noudattaa pääosin tuttua kaavaa, mutta lisää joukkoon tunnistamattomia elementtejä, mikä tekee piirin ominaisuuksien tulkinnasta haastavaa.

Vaikka virallisia julkistuksia ei ole vielä tehty suuntaan tai toiseen voidaan pitää jo varmana, että AMD tulee valmistamaan sekä Microsoftin että Sonyn seuraavan sukupolven konsoleiden järjestelmäpiirit.

Luotettavista vuodoistaan Twitterissä tutuksi tullut Tum Apisak uskoo löytäneensä viitteen ensimmäisestä seuraavan sukupolven konsolin APU-piiristä. AMD Gonzalo -koodinimellä tunnistuvan prosessorin Engineering Sample -tunnisteet noudattavat pääosin tuttua kaavaa, mutta sen loppuosa poikkeaa totutusta. Purimme koodinimen osiin alla olevassa kuvassa.

 

Kuten yltä selviää, koodinimi noudattaa pohjimmiltaan tuttua kaavaa, mutta siinä on useita tunnistamattomia osia. Esimerkiksi G-kirjaimella merkityn alustan on tulkittu monien tahojen toimesta viittaavaan konsoleihin, mutta varmuutta tästä ei ole. Samoin lopun 10 ja 10_1359 ovat toistaiseksi mysteerejä. Apisak itse epäilee 10_1359:n viittaavan Navi-grafiikkaohjaimeen mutta mitään varsinaista näyttöä tästä ei ole.

Päivitys:

Tarkempien selvitysten perusteella voitaneen pitää varmana ainakin sitä, että kyseessä on jonkin konsolin APU-piiri, sillä sekä Microsoftin että Sonyn aiempien AMD-piirien tunnistekoodin toinen merkki on ollut G. Myös kiinalaisen Subor Z+ -konsolin APU-piiri noudattaa samaa  käytäntöä.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter

This site uses XenWord.
;