Ammattilaiskameravalmistaja RED tuo markkinoille modulaarisella rakenteella ja holografisella näytöllä varustetun puhelimen.

Arvokkaita ammatilaisvideokameroita valmistava RED on ilmoittanut suunnitelmistaan debytoida älypuhelinmarkkinoilla massasta poikkeavalla multimediapuhelimella. REDin puheet laitteen kyvyistä ovat suureellisia, mutta tarkat tekniset tiedot toistaiseksi varsin ympäripyöreitä.

Aivan kuten yrityksen videokamerat, myös Hydrogen One hyödyntää patentoitua modulaarista rakennetta, jonka toteutuksesta ei kuitenkaan ole vielä tarkempaa tietoa. Modulaaristen komponenttien kerrotaan hyödyntävän suurinopeuksista dataväylää, joka saattaisi mahdollistaa mm. aiemmissa patenttihakemuksissa esiintyneiden 6K-videokameramoduulien käytön. Puhelimen vakiokamerat ovat ”tavanomaisia”, eivätkä mahdollista 3D-materiaalin tai tavallista korkeampien resoluutioiden tallentamista.

Hydrogen Onen erikoisuus on 5,7-tuumainen holografinen näyttö, joka pystyy vaihtamaan saumattomasti kaksiulotteisen, holografisen (4-view, H4V) sekä 3D-tilan välillä. REDin Jim Jannardin mukaan näyttö perustuu tekniikkaan, jota ei ole nähty aiemmin markkinoilla ja hän kehuu sen hämmästyttävän käyttäjänsä. Näytössä käytettävä tekniikka ei ole linssimäistä, jolla väistetään monet aiemmin markkinoilla nähtyjen tuotteiden ongelmat.

Hydrogen Onen kerrotaan myös integroituvan täydellisesti yrityksen ammattilaisvideokamerajärjestelmiin (Scarlet, EPIC & Weapon) ja toimivan osana niiden käyttöliittymää.

RED Hydrogen One on ennakkotilattavissa välittömästi ja toimitusten arvellaan alkavan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Alumiinikuorisen version ennakkotilaushinta on 1195 dollaria ja titaanisen 1595 dollaria. Hinnat ovat verottomia.

Lähde: RED, PhoneArena

This site uses XenWord.
;