MSI:n julkaisema BIOS varmistaa, että kullakin emolevyllä voi käyttää enintään kuutta näytönohjainta kryptovaluuttojen louhintaan, olettaen että emolevyllä on yhtä monta PCI Express -liitäntää.

Erilaisten kryptovaluuttojen louhiminen näytönohjaimilla on jälleen muodissa. Suurimpana suosikkina on Ethereum, sillä kyseistä kryptovaluuttaa suunnitellessa haluttiin tehdä sen louhintaan erikoistuneiden ASIC-piirien suunnittelusta mahdollisimman vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Muutamat emolevyvalmistajista ovat jo ehtineet julkaista nimenomaan louhintaväelle suunniteltuja emolevyjä, joissa on keskitytty mahdollisimman suureen määrään PCI Express -liitäntöjä. MSI:llä ei ole valikoimissaan louhintaemolevyä ainakaan vielä, mutta nyt yhtiö on julkaissut useille tavallisista emolevyistään louhintakäyttöön työstetyt BIOS-versiot.

Teknisesti näytönohjainten pitäisi toimia missä tahansa emolevyn PCI Express -liitännöistä. Monet louhijat ovatkin hankkineet etenkin AMD:n näytönohjaimia jokaista PCI Express -paikkaansa varten louhintanopeuden maksimoimiseksi. Valitettavasti todellisuudessa kaikki ei aina suju niin kuin pitäisi ja MSI onkin saanut rutkasti raportteja, joiden mukaan osa näytönohjaimista ei toimi kun niitä on asennettu emolevyn jokaiseen PCI Express -liitäntään.

MSI:n uudet louhintakäyttöön tarkoitetut BIOS-versiot korjaavat tämän ongelman. Ne lisäävät BIOSiin ”Above 4G memory / Crypto Currency Mining” -option, jonka pitäisi varmistaa emolevyn resurssien riittämisen maksimissaan kuudelle näytönohjaimelle. Pelkän BIOS-päivityksen lisäksi MSI ohjeistaa muun muassa käynnistämään koneen ensimmäisellä kerralla täysin ilman erillisnäytönohjaimia prosessorin integroidun grafiikkaohjaimen voimin ja niin edelleen. Seikkaperäiset ohjeet koko prosessiin voit lukea MSI:n verkkosivuilta. Sivuilta löytyvät myös latauslinkit itse BIOS-päivityksiin.

Toistaiseksi louhintakäyttöön optimoitu BIOS on saatavilla MSI:n Z170-A Pro-, Z170A SLI Plus-, Z170 Krait Gaming-, Z170A Krait Gaming-, Z170A Krait Gaming 3X- ja Z270-A Pro -emolevyille. H270-A Pro -emolevylle BIOS tullaan julkaisemaan myöhemmin toistaiseksi määrittelemättömänä ajankohtana. MSI ei ole kertonut aikooko se julkaista myöhemmin vastaavia BIOS-versioita myös muille emolevyilleen.

This site uses XenWord.
;