Google aloitti Android 7.1.2 -päivityksen jakelun omille laitteilleen kuluneella viikolla. Myös levykuvatiedostot ovat ladattavissa Googlen sivuilta.

Google on aloittanut tällä viikolla lopullisen Android 7.1.2 -päivityksen OTA-jakelun omiin laitteisiinsa. Jakelu tapahtuu portaittain lähiviikkojen aikana, joten päivitys ei välttämättä ole vielä tarjolla kaikille laitteille. Ensimmäinen Android 7.1.2:n julkinen beeta julkaistiin tammikuussa ja toinen maaliskuussa.

Myös tehdas- ja OTA-levykuvatiedostot ovat nyt ladattavissa Googlen sivuilta manuaaliasennusta varten Pixel-, Pixel XL-, Pixel C-, Nexus 6P-, Nexus 5X- jaNexus Player -laitteille. OTA-levykuvatiedoston etuna on, ettei sen asennus tyhjennä puhelimen muistia. Nexus 6 ja Nexus 9 eivät sen sijaan saa enää päivitystä, sillä niiden tuote-elinkaari päättyi Android-versio 7.1.1:een.

Androidin 7.1.2-päivitys on sisällöltään melko pieni. Päivityksen myötä Pixel-puhelimien sormenjälkitunnisimen pyyhkäisykomennot tulevat myös Nexus 5X- ja 6P-puhelimien saataville ja Pixel Launcher -aloitusnäkymä on käytössä myös Pixel C -taulutietokoneessa. Uudet akunkäyttöilmoitukset raportoivat käyttäjälle paljon virtaa kuluttavista sovelluksista. Lisäksi käyttäjä voi nyt valita asetetaanko live-taustakuva pelkkään kotinäyttöön vaiko myös lukitusnäyttöön.

Android 7.1.2 sisältää myös Androidin huhtikuun tietoturvapäivitykset sekä bugikorjauksia ja suorituskykyparannuksia, joihin lukeutuvat mm. sormenjälkitunnistimen nopeutuminen, Bluetooth-yhteyksien parannukset, korjaus äänien paukkumiseen korkeilla äänenvoimakkuuksilla sekä mahdollisten kamerasovelluksessa esiintyneiden vaaleanpunaisten raitojen poistuminen.

Käyttäjäraporttien mukaan manuaalipäivityksessä käytettävän Googlen ADB-työkalun kanssa saattaa esiintyä ongelmia suurien päivitystiedostojen kanssa, joka on aiheuttanut ongelmia Android 7.1.2:n asentamisessa joillekin Pixel- ja Nexus-laitteille. Tässä tapauksessa asennusta kannattaa testata ADB:n vanhemmalla 25.0.3-versiolla, jonka pitäisi ratkaista ongelman.

Lähteet: Android Police, Android Authority, Google (1)(2), Android Issue Tracker

This site uses XenWord.
;