Uusi Titan Xp on varustettu täydellä GP102-grafiikkapiirillä ja entistä nopeammilla GDDR5X-muisteilla.

NVIDIA julkaisi tänään hieman yllättäen uuden Titan Xp -lippulaivanäytönohjaimen. Käytössä TSMC:n 16 nanometrin FinFet-prosessilla valmistettava GP102-grafiikkapiiri, joka rakentuu 12 miljardista transistorista ja sen pinta-ala on 471 neliömillimetriä. Samaa Pascal-arkkitehtuurin grafiikkapiiriä käyttävät viime vuoden elokuussa julkaistu ja nyt jo markkinoilta poistunut Titan X ja helmikuun lopulla esitelty GeForce GTX 1080 Ti, mutta niissä osa grafiikkapiirin ominaisuuksista on ollut kytketty pois käytöstä.

Titan Xp:n GP102-grafiikkapiirissä on käytössä kaikki 3840 CUDA-ydintä, 240 tekstuuriyksiköitä ja 96 ROP-yksikköä. Lisäksi GDDR5X-muistit on asetettu toimimaan 11,6 Gbps:n siirtonopeudella ja yhdessä 384-bittisen muistiväylän kanssa muistiväylän kaistanleveys on noussut 547,7 gigatavuun sekunnissa.

Grafiikkapiiri toimii (todennäköisesti) samalla 1417 MHz:n perustaajuudella ja varmuudella 1582 MHz:n Boost-taajuudella kuin GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition.

Titan Xp:n laskentatehoksi (FP32) on ilmoitettu 12 TeraFLOPS, kun Titan X:llä laskentatehoa irtosi 11 ja GeForce GTX 1080 Ti:llä 11,3 TeraFLOPSia.

Myös Titan Xp:stä on jätetty DVI-liitin pois ja lämpimän ilman ulostuloaukkoja on lisätty jäähdytyksen parantamiseksi. Uutuusnäytönohjain ei todennäköisesti tule myyntiin näytönohjainvalmistajien custom-malleina, vaan ainoastaan NVIDIAn omalla jäähdytysratkaisulla varustettuna.

Testasimme io-techissä helmikuussa edellisen Titan X -mallin ja totesimme, että järkevin ratkaisu on custom-nestekierron käyttäminen jäähdytyksenä, jolloin näytönohjaimesta saa kaikki tarjolla olevat tehot irti.

Titan Xp tulee saatavilla heti ja sen hintalappu NVIDIAn omassa Suomen verkkokaupassa on 1379 euroa. Saksasta tilattuna hinta on 30 euroa edullisempi.

Lähde: NVIDIA Blog

This site uses XenWord.
;