Andy Rubinin The Essential Phone -älypuhelimen toimitukset ovat myöhässä luvatusta aikataulusta, eikä yritys ole toistaiseksi suostunut kommentoimaan asiaa.

Android-käyttöjärjestelmän luojiin kuuluvan Andy Rubinin uusi yritys Essential esitteli ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun lopussa ja se tuli välittömästi ennakkotilattavaksi. Tuolloin Rubin lupasi, että laitteen toimitukset alkavat Yhdysvalloissa 30 päivän sisällä, eli käytännössä viimeistään kesäkuun lopussa. Kesäkuun loppu meni ja päälle on vierähtänyt jo toista viikkoa, mutta tilaajat odottavat edelleen puhelimiaan.

Toimitusten myöhästymisessä ei ole sinällään mitään ihmeellistä, mutta useampi uutissivusto on koittanut saada Essentialilta kommenttia asiaan, tuloksetta. Mykkäkoulu ei tee hyvää laitteen ympärillä olleelle positiiviselle ilmapiirille, etenkin kun aikataulun suhteen on jo tehty selkeitä lupauksia.

Essential PH-1:n ominaisuuksiin kuuluu mm. lähes reunoille asti ulottuva 5,71-tuumainen näyttö, Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 2 x 13 megapikselin takakamera, 3040 mAh akku sekä Android-käyttöjärjestelmä. Lisäksi puhelin tukee takakuoreen magneetin avulla kiinnittyviä lisätarvikkeita, kuten 360 asteen kameraa.

Laitteen ennakkotilaushinta on Yhdysvalloissa 699 dollaria. Laitteen saatavuudesta USA:n ulkopuolella ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa, mutta se kiinnostaa varmasti myös täkäläisiä kuluttajia.

PÄIVITYS 24.7.2017: Essential on tiedottanut Twitter-tilillään, että puhelimen toimitukset alkavat muutaman viikon sisällä. Kyseessä on varsin joustava käsite, joka saattaa tarkoittaa sitä, että tilaajat joutuvat vielä odottelemaan elokuun loppupuolelle asti.

Lähde: Business Insider Nordic, CNET, Android Police

This site uses XenWord.
;