ASRockin H110 Pro BTC+ tukee kryptovaluuttojen louhintaa kolmellatoista AMD:n näytönohjaimella ethOS-Linux-julkaisulla tai kahdeksalla AMD:n ja viidellä NVIDIAn näytönohjaimella Windows 10 -käyttöjärjestelmällä ja GUIMINER-louhintaohjelmalla.

ASRock on julkistanut virallisesti H110 Pro BTC+ -emolevyn. Emolevyä on esitelty jo useampaankin otteeseen, mutta nyt sen julkaisu alkaa vihdoin olla käsillä, vaikkei yhtiö olekaan lyönyt vielä lukkoon tarkkaa julkaisupäivää. Emolevyn erikoisuus on tuki peräti kolmelletoista näytönohjaimelle.

ASRock H110 Pro BTC+ -emolevyn erikoisuus on yhteensä kolmetoista PCI Express -liitäntää, jotka tukevat kolmeatoista näytönohjainta. Yksi liittimistä on PCI Express x16- ja loput x1-kokoa. Tiiviin asettelun vuoksi kaikkien liitäntöjen hyödyntämiseksi on käytettävä louhijoiden keskuudessa suosittuja kaapelimallisia PCI Express -jatkeita.

ASRockin mukaan emolevy tukee Linux-alustalla maksimissaan kolmeatoista AMD:n näytönohjainta ja Windows 10 -käyttöjärjestelmällä kahdeksaa AMD:n ja viittä NVIDIAn näytönohjainta samanaikaisesti. Toistaiseksi ei ole tiedossa liittyykö rajoitukset Windows 10 -käyttöjärjestelmään, ajureihin vai louhintaohjelmistoihin.

Toteuttaakseen kolmentoista AMD:n näytönohjaimen tuen Linux-alustalla ASRock on tehnyt yhteistyötä louhintakäyttöön suunnatun ethOS-Linux-jakelun kanssa. Windows-puolella kahdeksan AMD:n ja viiden NVIDIAn näytönohjaimen yhteiskäytön luvataan puolestaan onnistuvan GUIMINER-ohjelmalla.

ASRock H110 Pro BTC+ -emolevy perustuu Intelin H110-piirisarjaan ja se tukee Intelin 6. ja 7. sukupolven Core-arkkitehtuureihin perustuvia Celeron, Pentium ja Core i -prosessoreita. Emolevy käyttää ASRockin 8-vaiheista Digi Power -virransyöttöä. PCI Express -liitinarmeijan ohella emolevyllä on kaksi DDR4-muistiliitäntää, RealTekin AL887-äänipiiriin perustuva äänentoisto ELNA Audio -kondensaattoreilla sekä Intelin gigabitin U219V-verkko-ohjain.

Tallennustilaa voi asentaa yhteen M.2-liitäntään ja neljään SATA 6.0 Gbps -liitäntään. Emolevyn takapuolelta löytyy kaksi PS/2-liitäntää hiirelle ja näppäimistölle, DVI-D-liitin integroidulle grafiikkaohjaimelle, neljä USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä perinteiset ääniliitännät.

ASRockin mukaan emolevy on tällä hetkellä tuotannossa ja tullaan julkaisemaan lähiaikoina. Yhtiö ei ole vielä paljastanut sen hintaa.

This site uses XenWord.
;