ASRock on julkistanut virallisesti H110 Pro BTC+ -emolevyn. Emolevyä on esitelty jo useampaankin otteeseen, mutta nyt sen julkaisu alkaa vihdoin olla käsillä, vaikkei yhtiö olekaan lyönyt vielä lukkoon tarkkaa julkaisupäivää. Emolevyn erikoisuus on tuki peräti kolmelletoista näytönohjaimelle.
ASRock H110 Pro BTC+ -emolevyn erikoisuus on yhteensä kolmetoista PCI Express -liitäntää, jotka tukevat kolmeatoista näytönohjainta. Yksi liittimistä on PCI Express x16- ja loput x1-kokoa. Tiiviin asettelun vuoksi kaikkien liitäntöjen hyödyntämiseksi on käytettävä louhijoiden keskuudessa suosittuja kaapelimallisia PCI Express -jatkeita.
ASRockin mukaan emolevy tukee Linux-alustalla maksimissaan kolmeatoista AMD:n näytönohjainta ja Windows 10 -käyttöjärjestelmällä kahdeksaa AMD:n ja viittä NVIDIAn näytönohjainta samanaikaisesti. Toistaiseksi ei ole tiedossa liittyykö rajoitukset Windows 10 -käyttöjärjestelmään, ajureihin vai louhintaohjelmistoihin.
Toteuttaakseen kolmentoista AMD:n näytönohjaimen tuen Linux-alustalla ASRock on tehnyt yhteistyötä louhintakäyttöön suunnatun ethOS-Linux-jakelun kanssa. Windows-puolella kahdeksan AMD:n ja viiden NVIDIAn näytönohjaimen yhteiskäytön luvataan puolestaan onnistuvan GUIMINER-ohjelmalla.
ASRock H110 Pro BTC+ -emolevy perustuu Intelin H110-piirisarjaan ja se tukee Intelin 6. ja 7. sukupolven Core-arkkitehtuureihin perustuvia Celeron, Pentium ja Core i -prosessoreita. Emolevy käyttää ASRockin 8-vaiheista Digi Power -virransyöttöä. PCI Express -liitinarmeijan ohella emolevyllä on kaksi DDR4-muistiliitäntää, RealTekin AL887-äänipiiriin perustuva äänentoisto ELNA Audio -kondensaattoreilla sekä Intelin gigabitin U219V-verkko-ohjain.
Tallennustilaa voi asentaa yhteen M.2-liitäntään ja neljään SATA 6.0 Gbps -liitäntään. Emolevyn takapuolelta löytyy kaksi PS/2-liitäntää hiirelle ja näppäimistölle, DVI-D-liitin integroidulle grafiikkaohjaimelle, neljä USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä perinteiset ääniliitännät.
ASRockin mukaan emolevy on tällä hetkellä tuotannossa ja tullaan julkaisemaan lähiaikoina. Yhtiö ei ole vielä paljastanut sen hintaa.
Jaahas tilaukseen menee. + 6 kpl 1080 ti ja 8 rx vegaa ? 5 kw edestä virtalähteitä
Hölmöä miksi nää nimetään BTC:ksi kun sen mainaaminen ole ollut näyttiksillä fiksua aikoihin. Muut leikkirahathan ne on suosiossa. :btooth:
Jep, se on se yksi bittiraha minkä "kaikki" tunnistaa
Artikkelissa ei ole mainittu, tukeeko tämä emolevy 5 Nvidian näytönohjainta enempää? Esimerkiksi, eikö pysty pyörittämään 13 GTX 1070 linuxilla?
Sen mukaan mitä ASRock on kertonut AMD:n näytönohjaimia voi olla max 13 (Linux) tai 8 (Win10), NVIDIAn näytönohjaimia 5 (Win10, ei mainintaa Linuxista).
Yhden foorumin mukaan NVIDIAnkin näytönohjaimia voisi olla maksimissaan 8, mutta mitään varmuutta ainakaan minulla ei ole asiasta. Rajoitukset ainakin Windows-puolella ovat ilmeisesti näytönohjainajureista kiinni. ASrock H110 Pro BTC+ 13 GPU Board
Vaikka leikkirahabuumi mua ei kiinnostakaan, mutta eikös AMD:illä näitä (taas, kuten 2014) ole paras/fiksuin kaivella?
Ethereumia louhii GTX1070:llä noin 27MH/s ja RX470 lähes saman verran. RX470 on kuitenkin melkein puolet halvempi kortti. Korttien virrankulutuksista louhinnassa en tiedä varmaksi. Yhdellä kortilla koko kokoonpanon virrankulutuksen ollessa 250W, louhintanopeuden 27MH/s ja sähkön hinnan ollessa 0,1$/kWh tienaa 46$/kk nykyhinnoilla. Virrankulutuksen laskiessa 150W tasolle tienaa 54$/kk. Eli periaatteessa kannattaa ostaa helvetisti halvimpia kortteja kohtuullisella louhintanopeudella välittämättä virrankulutuksista.
Melkonen villitys näistä kyllä tullu. Ei siinä ihan hyvä että laitevalmistajat reagoi asiakkaitten tarpeisiin mut pikkasen kyllä epäilyttää et löytyykö noille nyt ihan oikeesti sit niin isoja markkinoita kuitenkaan. Tehokkaasti näyttää kyllä iso osa tehokkaammista näytönohjaimistä myös kadonneen verkkokauppojen listoilta. Olisko noi bittirahat joku näyttis valmistajien salajuoni myynnin lisäämiseks. 😀
Harmittaa kun aikanaan oli ilmaiset sähköt opiskelija-asunnossa ja olisi voinut näitä bittirahoja louhia ”ilmaiseksi”, mutten silloin asiaa tajunnut. Ja tuohon aikaan jotain bitcoiniakin olisi varmaan saanut louhittua ihan kivasti kun homma oli alussa ja arvoa ei pahemmin ollut vielä.
Mikäs olisi tällä hetkellä the bittiraha mitä kannattaisi louhia?
ethereum on se mitä näyttiksillä louhitaan pääasiassa tällä hetkellä
Ihan näin ohimennen, jos loisin jonkun coinin niin voisiko rahaa tulla ovista ja ikkunoista?
Tää 😆 mutta jos olis, niin olisivat ehkä osanneet varautua paremmin :vihellys:
Teoriassa kyllä. Käytännössä voi olla haasteellista luoda uusi kryptovaluutta joka saisi kylliksi tuulta alleen.
Siitä vaan yksi lisää listaan CryptoCurrency Market Capitalizations | CoinMarketCap