Ensimmäisen sukupolven Apple Watch ei saa enää tuoreinta watchOS-päivitystä.

iOS 12 -mobiilikäyttöjärjestelmänsä ohella Apple esitteli tänään myös älykelloissaan käytettävän watchOS-käyttöjärjestelmän uuden viitosversion. Päivitys keskittyy kuntoiluominaisuuksiin, helppoon viestintään sekä käytön yksinkertaistamiseen.

Kuntoilupuolelle uutena ominaisuutena on tarjolla automaattinen treenin tunnistus sekä jooga, patikointi ja 12 muuta uutta kuntoilutilaa. Juoksijoille on tarjolla uusia ominaisuuksia, kuten kadenssi ja tavoitetahtimuistutus. Aktiviteettien jakamisen ohella watchOS 5 tukee myös liikkumiseen liittyviä haasteita, joita käyttäjät voivat jakaa toisilleen.

Uutena kommunikointitapana on tarjolla radiopuhelinviestintää muistuttava Walkie-Talkie, jossa käyttäjä voi lähettää reaaliaikaisia ääniviestejä Apple Watch -kellojen välillä hyväksymilleen käyttäjille matkapuhelinverkon ja WiFi:n välityksellä.

Kellon peruskäyttöä on helpotettu päivitetyllä Siri-kellonäkymällä, joka tarjoaa nyt entistä enemmän ennustavia ja ennakoivia pikatoimintoja päivän rutiineihin sekä sijainteihin pohjaten. Se tukee nyt myös kolmansien osapuolien sovellusten pikatoimintoja sekä iOS 12:ssa esiteltyjä Siri Shortcuts -pikavalintatoimintoja. Äänikomentojen antamiseksi kellolle ei tarvitse enää sanoa ”hei Siri”, vaan pelkkä kellon nostaminen ylös riittää aktivoimaan äänikomennon sanelemisen. Siri-kellonäkymän ilmoitukset voivat sisältää itsessään interaktiivisia toimintoja sekä ne tukevat nettisivujen näyttämistä ilmoituksen sisällä (webkit-tuki).

Apple watchOS 5 tulee saataville ensi syksynä ilmaiseksi ladattavana päivityksenä Watch Series 1  ja uudemmille älykelloille, eli alkuperäinen Apple Watch ei tule enää saamaan päivitystä. watchOS 5 vaatii lisäksi parikseen iOS 12 -käyttöjärjestelmän ja iPhone 5s tai uudemman älypuhelimen.

Lähde: Apple (1)(2)

This site uses XenWord.
;