Vuoden 2020 pandemiatilanne näkyy Applen päivityksessäkin mukaan lisätyn käsienpesulaskurin muodossa.

Apple esitteli eilen pitämässään WWDC20-tapahtumassa tuttuun tapaan mallistonsa ohjelmistopuolen uudistuksia. Koronapandemian vuoksi tapahtumaa ei pidetty perinteisenä yleisötapahtumana, vaan kyseessä oli ennemminkin varsin viimeistelty valmiiksi kuvattu julkistusvideo.

Viime vuoden WatchOS 6 julkaistiin vuonna 2015 julkaistua ensimmäistä Apple Watch -mallia lukuun ottamatta kaikille sukupolville, mutta eilen julkistettu WatchOS 7 tulee saataville vain vuonna 2017 julkaistulle Apple Watch Series 3:lle tai uudemmille jättäen vuonna 2016 julkaistujen toisen sukupolven Series 1 ja Series 2 -mallien tuen jälkeensä.

Ulkonäöllisesti tuore päivitys panostaa entisestään kellotauluihin tarjoten uusia monipuolisempia muokkausmahdollisuuksia, muun muassa antamalla sovelluskehittäjille mahdollisuuden tarjota kellotauluun useampia tietoja yksittäisestä sovelluksesta. Näitä Androidin widgettejä muistuttavia sovellusten tietoja sisältäviä pienoisohjelmia Apple kutsuu kelloissaan komplikaatioiksi. Lisäksi kellotauluja on mahdollista jakaa viestien tai sähköpostin välityksellä ja niitä tulee jakoon myös App Store -sovelluskauppaan.

WatchOS 7 tuo mukanaan myös kauan odotetun unen seurannan, joka on yleistynyt muidenkin älykellojen ominaisuuskattauksissa. Unitilassa kello asettaa automaattisesti päälle ”älä häiritse” -tilan ja himmentää näyttöä, jotteivät älykellon ilmoitukset tai näytön herääminen itsessään pääse häiritsemään nukkumista.

Selvästi vuoden 2020 poikkeavaa maailmantilannetta kuvaavin uusi lisäys on kuitenkin automaattinen käsienpesun tunnistus. Käytännössä kello käyttää liikkeentunnistusta ja mikrofonia tunnistaakseen, milloin käyttäjä pesee käsiään ja käyttää saippuaa. Tällöin kello asettaa päälle 20 sekunnin laskurin, jotta käsienpesun pituus olisi suositusten mukainen ja jos käyttäjä lopettaa pesun ennen laskurin loppumista, suosittelee kello jatkamaan. Kello voi myös muistuttaa käyttäjää pesemään kädet kotiin saapuessaan.

Näiden kolmen Applen selkeimmin esille nostaman uudistuksen lisäksi WatchOS 7 tuo mukanaan perinteiseen tapaan uusia treeniohjelmia mukaan lukien tanssin ja päivittää aktiivisuus-sovelluksen ulkonäköä. WatchOS 6:n mukana tullutta korkeiden äänenvoimakkuuksien tunnistusta on kehitetty ja mukaan on tuotu seuranta myös kuulokkeiden äänenvoimakkuudelle, jolloin kello kykenee tunnistamaan ja ilmoittamaan, jos turvalliset viikottaiset rajat tietyn äänenvoimakkuuden kuuntelemiselle ylittyvät. Tarkemmin päivityksen mukanaan tuomista pienemmistäkin uudistuksista voit lukea Applen lehdistötiedotteesta.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.