Applen uusi 16-tuumainen MacBook Pro on konfiguroitavissa parhaimmillaan Intelin 9. sukupolven 8-ytimisellä Core i9 -prosessorilla, 64 Gt:n muistilla ja AMD:n 7 nanometrin Radeon Pro 5500M -näytönohjaimella 8 Gt:n GDDR6-muistilla.

Apple on julkaissut tänään uutta verta MacBook Pro -sarjan kannettaviin. Uusi MacBook Pro on yhtiön ensimmäinen 16-tuumainen kannettava.

16-tuuman MacBook Pro on varustettu 60 hertsin 3072×1920-resoluution IPS-paneelilla, mikä tarjoaa 226 PPI:n pikselitiheyden. Näytön maksimikirkkaus on 500 nitiä ja se tukee DCI-P3-väriavaruutta ja Applen True Tone -teknologiaa. Lisäksi kannettavassa on aiemmista malleista tutuksi tullut OLED-paneelilla varustettu TouchBar TouchID-tuella ja Force Touch -kosketushiiri.

Mallista riippuen uuden MacBookin sydämenä sykkii oletuksena Intelin 9. sukupolven 6-ytiminen 2,6 / 4,5 GHz:n (Perus- ja Turbo-kellotaajuudet) Core i7- tai 8-ytiminen 2,3 / 4,8 GHz:n Core i9 -prosessori, mutta kumpaankin voi konfiguroida parhaimmillaan 8-ytimisen 2,4 / 5 GHz:n Core i9 -mallin. Muistia on oletuksena 16 Gt, mutta kannettavaan voi valita myös 32 tai 64 Gt muistia. Tallennustila on toteutettu luonnollisesti SSD-asemalla, jonka kapasiteetti on oletuksena mallista riippuen 512 tai 1024 Gt, mutta konfiguroitavissa maksimissaan 8 teratavuun asti mallista riippumatta. Tietoturvasta on vastuussa Applen oma T2-piiri.

Näytölle pikseleitä puskee AMD:n 7 nanometrin Navi 14 -grafiikkapiiriin perustuvat Radeon Pro 5000M -sarjan näytönohjaimet yhdessä Intelin UHD Graphics 630 -grafiikkaohjaimen kanssa. Edullisemman mallin oletuskonfiguraatiossa erillisnäytönohjain on Radeon Pro 5300M 4 Gt:n GDDR6-muistilla (20 CU, max 3,2 TFLOPS) ja kalliimmassa Radeon Pro 5500M 4 Gt:n GDDR6-muistilla (24 CU, max 4 TFLOPS). Kumpaankin voi konfiguroida parhaimmillaan Radeon Pro 5500M:n 8 Gt:n GDDR6-muistilla.

Applen aiemmat MacBook Prot ovat keränneet paljon kritiikkiä näppäimistöjensä toiminnasta, mikä on johtanut myös virallisiin näppäimistön vaihto- ja huoltokampanjoihin. Nyt yhtiö on päättänyt luovuttaa ainakin toistaiseksi perhoskytkinten suhteen ja käyttää sen sijasta perinteisempää saksimekanismia käyttävää näppäimistöä. Näppäimistölle luvataan 1 mm:n liikerata ja yhtiön itsensä suunnittelemien kumikupujen luvataan takaavan hyvän vasteen. Esc-näppäin tekee paluun fyysisessä muodossa ja nuolinäppäimet on asetettu perinteisempään malliin tiputtamalla myös sivunuolten korkeus puoleen normaalista näppäimestä.

Uusi MacBook Pro on varustettu yhteensä neljällä USB Type-C -liitännällä, joista jokainen tukee Thunderbolt-teknologiaa. Lisäksi kannettavan toiselta kyljeltä löytyy USB-liitinten viereltä kuulokeliitin. Äänentoisto on toteutettu kuuden kaiuttimen järjestelmällä ja se hyödyntää Applen patentoimaa, ylimääräisiä tärinöitä ja värinöitä vähentävää teknologiaa, jossa kaksi woofer-elementtiä on asetettu toisiaan vastakkain.

Uudet 16-tuumaiset MacBook Pro -kannettavat saapuvat myyntiin välittömästi. Edullisemman mallin lähtöhinta Suomessa on 2799 ja kalliimman 3299 euroa. Parhaimmassa konfiguraatiossa ilman maksullisia sovelluksia hinta nousee peräti 7239 euroon asti. Pakettiin kuuluu itse kannettavan lisäksi 2 metrin USB Type-C -latausjohto ja 96 watin USB Type-C -virtalähde.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;