Kiinasta ja FanlessTechin nimettömiltä lähteiltä saatujen tietojen mukaan Forst Canyon -tietokoneet on varustettu Comet Lake -arkkitehtuurin kannettaviin tarkoitetuilla i3-, i5- tai i7-prosessorilla.

Intel esitteli aiemmin The Element -tietokoneeseen pohjautuvaa NUC 9 Extremeä Next Unit of Computing- ja Compute Stick -tietokoneiden teeman jatkoksi. Intel ei ole kuitenkaan unohtanut pienikokoisempia NUC-tietokoneita, sillä Kiinassa on vuotanut julki yhtiön Frost Canyon -NUC-tietokone.

Tutun Twitter-vuotajan Momomo_us:n kiinalaiselta Kgula-sivustolta löytämän Frost Canyon -NUC-tietokoneen sydämenä sykkii Intelin 10. sukupolven Comet Lake -koodinimellinen, 14 nanometrin valmistusprosessilla valmistettava Core-prosessori. Toistaiseksi ilman virallista nimeä kulkevat NUC-tietokoneet kuuluuvat 4 x 4 -tuuman kokoluokkaan ja siitä tullaan julkaisemaan kaksi eri korkuista mallia.

FanlessTechin käsiinsä saamien tietojen mukaan tietokoneesta tulee saataville kolme eri varianttia, yksi Core i3-10110U-, toinen Core i5-10210U- ja kolmas Core i7-10710U -prosessorilla. Core i3 -malli on tuplaytiminen, i5 neliytiminen ja i7 kuusiytiminen ja kaikki kolme tukevat Hyper-threading-teknologiaa. Prosessoreiden TDP-arvo on NUC-konfiguraatiossa 25 wattia.

Frost Canyon -NUC-tietokoneiden etupaneeliin on sijoitettu yhdistetty kuuloke/mikronofiliitäntä, virtapainike sekä yksi USB Type-A ja yksi USB Type-C -liitäntä. Takapaneelin puolelta löytyy paikka virtajohdolle, HDMI-ulostulo, verkkoliitäntä, kaksi USB Type-A -liitäntää ja USB Type-C -liitin Thunderbolt-tuella. Lisäksi korkeamman mallin takapuolelta löytyy Kensington-lukkopaikka. Tietokoneen sisältä löytyy paikka yhdelle 2,5-tuumaiselle massamedialle.

Mikäli Kgula-sivuston tiedot pitävät paikkaansa, tulee Intel julkaisemaan Frost Canyonit markkinoille 12. joulukuuta. Tietokoneiden hinnoittelusta ei ole vielä tietoa.

Lähteet: momomo_us @ Twitter, FanlessTech

This site uses XenWord.
;