Applen uusin macOS-versio tuo mukanaan muun muassa uuden tiedostojärjestelmän ja Metal 2 -grafiikkarajapinnan.

Apple on julkaissut macOS-käyttöjärjestelmänsä tuoreimman High Sierra -päivityksen yleiseen jakeluun. Kesäkuussa esitelty päivitys on aiemmin ollut saatavilla vain beetaversiona.

High Sierra -päivityksen merkittävimpiä uusia ominaisuuksia ovat Apple File System -tiedostojärjestelmä, tuki HEVC- eli H.265-pakatuille videoille, Metal 2 -grafiikkarajapinta ja tuki virtuaalilaseille. Lisäksi Apple on uudistustanut muun muassa Photos-kuvankäsittelysovelluksen, laajentanut tiedostoselaimen sivupalkin toiminnallisuutta ja parantanut valokuvien organisointimahdollisuuksia.

Apple File System -tiedostojärjestelmän kerrotaan olevan täysin uusi 64-bittisille järjestelmille suunniteltu tiedostojärjestelmä, joka ottaa huomioon paitsi nykypäivän Flash-pohjaiset tallennusratkaisut, myös tulevaisuuden teknologiat. AFS:n luvataan nopeuttavan tiedostojärjestelmän toimintoja merkittävästi, jonka lisäksi se tukee natiivisti tiedostojen salausta, lupaa pitää tiedostot kunnossa vaikka tietokone kaatuisi ja helpottaa tiedostojen varmuuskopiointia.

Metal 2 -rajapinnasta Apple ei ole kertonut tarkkoja yksityiskohtia, mutta lupaa sen antavan kehittäjille mahdollisuuden ottaa kaikki mahdollinen irti näytönohjaimista, jonka lisäksi se tukee koneoppimistehtäviä, virtuaalitodellisuutta sekä ulkoisia näytönohjaimia.

HEVC-tuki lienee jo entuudestaan tuttu kaikille. Kyseessä on myös H.265-nimellä tunnettu videokoodekki, joka mahdollistaa videoiden pakkaamisen suosittua H.264-koodekkia pienempään tilaan laadun kärsimättä. Tuki virtuaalilaseille on puolestaan optimoitu Valven SteamVR-alustalle ja HTC:n Vive-virtuaalilaseille.

Voit tutustua Applen uusimpaan macOS-versioon tarkemmin yhtiön sivuilla. Päivitys edellisistä macOS-versioista onnistuu tuttuun tapaan ilmaiseksi.

This site uses XenWord.
;