Uusissa iPad Pro -malleissa on kapeammat kehykset sekä huippusuorituskykyinen A12X-järjestelmäpiiri.

Apple esitteli tänään järjestämässään julkaisutilaisuudessa MacBook Airien ja Mac Minin ohella odotetusti myös uudet iPad Pro -taulutietokoneet. Yrityksen iPad-malliston huippumallin uudet versiot tulevat saataville 11 ja 12,9 tuuman näyttökoolla.

Uusien iPad Pro -mallien muotoilusta on tullut aiempaa kulmikkaampaa ja rakenne on ohennettu vain 5,9 mm:n paksuiseksi. Lisäksi näytön reunat ovat kaventuneet ja kotinäppäimestä sekä sormenjälkitunnistimesta on luovuttu. Biometrinen tunnistus tapahtuu nyt iPhoneista tutulla Face ID -kasvojentunnistuksella.

Tekniikkapuolella uudet iPad Pro -mallit käyttävät uutta A12X-järjestelmäpiiriä, joka sisältää kahdeksan prosessoriydintä (4 suorituskykyistä, neljä energiatehokasta) sekä seitsemänytimisen grafiikkasuorittimen. Prosessorisuorituskyvyn kerrotaan parantuneen 90 % ja grafiikkausuorituskyvyn kaksinkertaistuneen edeltäjämalleihin nähden. Grafiikkasuorituskyvyn mainostetaan olevan samaa tasoa Xbox One S:n kanssa. Takaa löytyy 12 megapikselin kamera f1.8-aukkosuhteen objektiivilla ja 4K 60 FPS -videotuella. Etukameran tarkkuus on seitsemän megapikseliä.

11-tuumaisen version Liquid Retina IPS -näyttö on tarkkuudeltaan 2388 x 1668 pikseliä ja 12,9-tuumaisen vastaavasti 2732 x 2048 pikseliä, jolloin molempien pikselitiheydeksi muodostuu sama 264 PPI. Näytöt tukevat 120 Hz:n ruudunpäivitysnopeutta sekä kosketuksentunnistusta. Symmetristen kehysten myötä laitetta voi pidellä missä asennossa tahansa ja se tunnistaa lisäksi näytön asennon kasvojen mukaan. Laitteen jokaisesta neljästä kulmasta löytyy diskantin ja bassokaiuttimen yhdistelmä. 3,5 mm:n ääniliitännästä on monien harmiksi luovuttu.

Latauksessa ja tiedonsiirrossa Apple on siirtynyt käyttämään Lightning-portin sijasta USB Type-C -liitäntää. Sisäänrakennetun akun kestoksi luvataan 10 tuntia. Uusien iPad Pro -mallien yhteyteen on tarjolla toisen sukupolven Apple Pencil -kosketuskynä, joka kiinnittyy taulutietokoneen kylkeen magneetilla ja latautuu samalla langattomasti.

Uudet iPad Prot tulevat saataville 7. marraskuuta alkaen. Tallennustilavaihtoehtoja on tarjolla neljä – 64, 256, 512 ja 1000 gigatavua. 11-tuumaisen mallin hintahaarukka on 909-1739 euroa ja 12,9-tuumaisen 1129-1959 euroa. Edellisen sukupolven 10,5-tuumainen iPad Pro säilyy edelleen mallistossa uusien versioiden rinnalla 749 euron lähtöhintaan.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;