DigitalTrends on pannut merkille suuret määrät keskusteluja, joissa käyttäjät kertovat hajonneista GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimistaan. NVIDIAn mukaan se on tietoinen ongelmista, mutta toteaa samalla ettei niiden laajuus poikkea normaalista näytönohjainjulkaisusta.

DigitalTrends raportoi aiemmin tällä viikolla NVIDIAn uusien GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjainten hajoavan käyttäjillä huolestuttavissa määrin. Nyt Tom’s Hardware on saanut NVIDIAlta myös virallisen lausunnon ongelmasta.

DigitalTrendsin mukaan käyttäjäraportteja kuolleista GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimista on alkanut kertymään NVIDIAn virallisille GeForce-foorumeille ja Redditiin huolestuttavia määriä. Sivuston mukaan hajonneet näytönohjaimet esimerkiksi kaatuilevat usein, aiheuttavat Windowsin BSOD-virheitä ja mustia ruutuja. Joissain tapauksissa käyttäjät ovat kertoneet jopa takuusta vaihdossa saaneen kortin olleen joko valmiiksi hajonnut tai hajonneen pian. Ongelmien kerrotaan keskittyvän ennen kaikkea NVIDIAn omiin Founders Edition -kortteihin, vaikka joitain hajonneita AIB-valmistajien suunnittelemiakin kortteja löytyy.

Tom’s Hardware on nyt saanut NVIDIAlta virallisen kommentin asiaan liittyen. Yhtiön mukaan se on tietoinen ongelmasta, mutta sen mukaan ongelma ei ole laajalle levinnyt eikä hajonneiden korttien määrä ole normaalia näytönohjainjulkaisua korkeampi. NVIDIA kertoo työskentelevänsä jokaisen ongelmia kohdanneen käyttäjän kanssa yksilöllisesti hoitaakseen asian.

On mahdotonta osoittaa tässä vaiheessa, onko ongelma normaalia suurempi vai ei. Julkaisun yhteydessä keskustelualueille tulevat ilmoitukset ongelmista ovat normaali ilmiö, eikä muutaman keskustelualueen ketjuista voi vielä tehdä isomman skaalan johtopäätöksiä. Jotain viitteitä hajonneiden näytönohjainten määrästä voidaan saada tulevaisuudessa, mikäli jälleenmyyjät julkaisevat näytönohjainten palautusprosentteja.

Lähteet: DigitalTrends, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;