Applen ja Intelin välinen kauppa toteutuu vuoden viimeisellä neljänneksellä, olettaen ettei kilpailuviranomaiset näe sille esteitä.

Uutisoimme aiemmin huhuista, joiden mukaan Apple suunnittelisi Intelin 5G-modeemiyksikön ostoa. Huhut osoittautuivat nopeasti tosiksi ja yhtiöt ovat nyt tiedottaneet kaupoista.

Intelin ura 5G-kuluttajamarkkinoilla jäi lyhyeksi, kun se ilmoitti vetäytyvänsä markkinoilta ja lopettavansa niihin liittyvät kehitystyöt aiemmin tänä vuonna. Applen oli tarkoitus olla yhtiön suurin 5G-modeemiasiakas. Toistaiseksi ei ole tiedossa johtuiko lopetus Applen ja Qualcommin tekemästä sovusta ja monivuotisesta modeemien toimitussopimuksesta, vai oliko sopu seurausta Intelin päätöksestä lopettaa toimintansa alalla.

Applen ja Intelin välisiin 5G-kauppoihin sisältyy noin 2200 Intelin työntekijää, 5G-modeemeihin liittyvät patentit ja immateriaalioikeudet sekä yksikön toimintaan liittyvät rakennukset vuokrasopimuksineen ja laitteistoineen. Apple maksaa Intelille koko potista miljardi dollaria eli vajaat 900 miljoonaa euroa. Intel kuitenkin säilyttää myös omat oikeutensa samaan patentti ja IP-portfolioon ja ehtojen mukaan sillä on edelleen täydet oikeudet suunnitella 5G-modeemeita käytettäviksi muissa kuin älypuhelintuotteissa.

Kaupat odottavat vielä hyväksyntää kilpailuviranomaisilta, mutta mikäli esteitä ei ole, ne tulevat toteutumaan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Apple ei ole toistaiseksi paljastanut mitään aikatauluja omien modeemiensa suunnitellusta aikataulusta. Ottaen kuitenkin huomioon yhtiön aiemmin tänä vuonna tekemän monivuotisen toimitussopimuksen Qualcommin kanssa, voidaan realistisena aikatauluna pitää aikaisintaan vuotta 2021 tai 2022.

Lähteet: Apple, Intel

This site uses XenWord.
;